Delad pott i toppmötet

Söndagens toppmatch i Loketborgen mot suveräna serieledarna IBF Gagnef hade det mesta. Publiken bjöds på en jämn och spännande tillställning som till slut, slutade rättvist 6-6.

Loket börjar matchen bra. Mathias Sollander kan ge Loket ledningen med 1-0 efter 9.13. Men sedan andra halvan av perioden går till Gagnef då Loket står på hälarna. Det håller inte mot Gagnef. 1-3 efter den första perioden.

I början av andra perioden drar Gagnef på sig en femma för hårt spel. Då kan Loket krypa närmare, 2-3 genom Robin Klinga fint assisterad av Mathias Sollander , tid 3.57. Men Gagnef skulle replikera 6.35 då man pangar in 2-4. Sedan är Loket illa ute flera gånger, bland annat i spel med en man mindre. Loket skapar också en hel del framåt. I slutskedet av andra perioden ger Mathias Sollander rejält liv i matchen då han skickar in 3-4. Ett resultat som står sig till andra periodpausen. Ett mycket viktigt mål som gav energi inför tredje perioden.

2

I den tredje perioden svängde det lite åt bägge håll. Hampus Karlsson kan kvittera till 4-4, 6.54 in i perioden. Sedan står det och väger lite fram och tillbaka innan Gagnef kan göra 4-5, tid 12.00. Men Loket vägrar vika ner sig. Sebban Lundwall kan kriga in 5-5 efter 14.25. 15.36 drabbas Loket av en utvisning för liggande spel. I spel med en man mindre kan Robin Klinga hitta fram till Melker Blomberg som kan göra 6-5 till Loket. Tyvärr lyckas man inte reda ut boxplayet som fortsatte efter målet utan att Gagnef kan kvittera till 6-6. Båda lagen hade chanser att avgöra på slutet men det stannade vid 6-6.

5

Totalt sett en mycket väl genomförd match av Loket. Man är inte riktigt med bitvis i första perioden då man sätter sig i en dålig sits. Men man lyckas komma tillbaka och man lyckas nästan kriga åt sig tre poäng. Man ska också ha klart för sig att man möter seriens bästa lag och man ger dem en riktigt bra fight. Nu väntar nästa match redan på tisdag då man spelar den uppskjutna matchen mot IBF Borlänge 2 på bortaplan.

IBF Lokomotiv Avesta – IBF Gagnef 6-6 (1-3,2-1,3-2)

Poängplockare Loket: Mathias Sollander 2+1, Robin Klinga 1+1, Linus Klinga 0+2, Sebastian Lundwall 1+0, Melker Blomberg 1+0, Hampus Karlsson 1+0, Oscar Lantz 0+1, Fredrik Rosenblom 0+1.