Delad pott i Mockfjärd

Säsongens sista och betydelselösa match borta mot serietvåan IBF Gagnef slutade med delad pott 8-8.

Loket börjar bra och Oscar Lantz kan skicka in 0-1 04.29. Men därefter tappar Loket alltmer. Hemmalaget tar initiativet och kan rinna ifrån till 3-1 innan det var dags för periodvila. Ingen bra period från Lokets sida.

I den andra kommer ändå Loket ut bättre. Men bollen ville inte in i Gagnef-kassen inledningsvis utan hemmalaget har marginalerna med sig i början av perioden. Gagnef kan också göra både 4-1 och 5-1 och det kändes som en sån där dag när inget ville gå Lokets väg. Men förstakedjan med Sollander, Linus Klinga och Melker Blomberg visade då klass och tog över showen. Man kunde sakta men säkert börja äta sig ifatt i matchen. 7-6 till Gagnef efter två spelade perioder.

Linus Klinga kan kvittera till 7-7 i inledningen av tredje perioden i powerplay. Därefter står matchen och väger. Gagnefs målvakt gör några osannolika räddningar som håller ställningen vid 7-7. 18.28 in i perioden uppstår gruff i Gagnefs sarghörn och matchen får avslutas med 3 mot 3 spel. De stora ytorna kan Linus Klinga utnyttja och göra 7-8 till Loket 18.44. Gagnef tar i slutskedet ut målvakten och får spela 4 mot 3. De får också utdelning med endast 12 sekunder kvar. Snöpligt såklart! Men sett över hur läget såg ut i mittenakten med underläge både 5-1 och 6-2 får ändå 8-8 ses som bra.

Gagnef är bättre i den första perioden men därefter är det Lokets match och man vinner de två sista perioderna. Det syntes inte att matchen var betydelselös utan det var mycket känslor i matchen, precis som det ska vara i innebandy.