Delad pott i Smedjebacken

Det blev en jämn match när Loket tog sig an Smedjebacken på bortaplan. Tätt och stundtals rätt heta känslor. Loket såg ut att gå emot segern vid flera gånger i tredje perioden men Smedjebackens gav sig aldrig och räddade poängen genom att kvittera till 8-8 med endast tolv sekunder kvar av matchen.

Loket börjar matchen bra genom att sätta 0-1 redan efter 1.03 när Melker Blomberg kan hitta fram till Hampus Karlsson som kan stöta in bollen. Men annars präglas mycket av den första perioden av box play för Loket. Smedjebacken var bra i PP och kan utnyttja två av tre powerplay. Vilket också bidrog till att Smedjebacken ledde efter den första akten med 3-2.

Den andra perioden blir målsnålare. Det böljar lite fram och tillbaka i perioden men nästa mål skulle Loket göra. 3-3 genom Stefan Klinga på pass av sonen Robin 16.23 in i perioden. Sedan får Loket chans att spela 5 mot 3 i två minuter. Smedjebacken stod emot rätt bra men till slut kunde Mathias Sollander hitta Linus Klinga och 3-4 var ett faktum. Lyckan blev dock kortvarig då hemmalaget kunde kontra in kvitteringen nästan direkt när de blivit fulltaliga. 4-4 efter två perioder.

I den tredje svängde det fram och tillbaka flera gånger. Mathias Sollander gör 5-7 10.17 in i perioden och Loket kopplar där ett grepp om matchen. De sista fem minuterna blev trots det rejält händelserika. Smedjebacken gör 6-7 efter 15.28 och får då energi. Strax efter det får Loket power play. Men man lyckas inte göra mål mål där. Strax efter kliver Smedjebacken fram och klappar in 7-7 istället 18.58. 19.24 gör dock Loket 7-8 genom Sebastian Lundwall efter att fått öppen kasse efter Robin Klinga stått för en fin aktion efter sin kant. Smedjebacken tar ut målvakten och kan 19.48 skicka in 8-8. Det blir också slutresultat.

En riktigt tung poängförlust för Loket. Man kommer aldrig upp riktigt i normal standard. Man får jobba väldigt hårt för sina mål. Smedjebackens målvakt imponerade ska sägas. Men Smedjebacken gör en bra match och även Fredrik Spennare i Lokets kasse gör flera fina räddningar. Totalt sett ett rättvist resultat. Lite extra beröm i denna match går Hampus Karlsson som gjorde en fin match som forward och visar att han är målfarlig.

Nu får Loket blicka fram emot nästa helg då man spela hemma i Loketborgen igen. IK Sätra 2 kommer då på besök.

Smedjebackens IBK – IBF Lokomotiv Avesta 8-8 (3-2,1-2,4-4)

Skott: 35-37 (12-10,9-11,14-16)

Poängplockare Loket: Linus Klinga 2+1, Mathias Sollander 1+2, Robin Klinga 1+2, Hampus Karlsson 2+0, Melker Blomberg 0+2, Sebastian Lundwall 1+0, Stefan Klinga 1+0, Filip Spennare 0+1.