Derby är ALLTID derby!

Matchen var kommen. Innebandy derby i Avesta, när hände det sist? Och vilken match det blev!

På papper så skulle det vara en lätt match, men all heder till mycket väl kämpande Krylbo. Dom bjöd verkligen upp till kamp. Lokomotiv kom aldrig upp i sitt rätta ”jag” idag. Det kändes som att känslorna styrde kvällens prestation. Ett Krylbo som väljer att backa hem och satsar gärna på kontringar med sina unga duktiga anfallare, som skapade rejäl oreda i vårat spel.

Vi vinner första perioden 1-0 och det visar hur jämnt det var. Båda lagen växlade chanser och publiken bjöds på spännande första period. Andra perioden började tungt för oss när vi förlorar en närkamp i försvars läge och Kais får fram bollen till sin spelare som kommer fri och kan kvittera till 1-1 (ska tilläggas att vi spelade powerplay). 3,36 in i matchen så får Filip Spennare in en mycket viktig boll och vi kan åter ta ledningen. Kais bjuds åter in i matchen i slutet av perioden när vi drar på oss onödiga utvisningar och lyckas även göra 2-2 när dom får lira 5 mot 3 spel dom sista sekunderna av perioden. I samma ägonblick så drar vi på oss ytterligare en utvisning som gör att vi börja period tre med fortsatt 5 mot 3 spel, i ytterligare 1.29.

Här kom nog en viktig punkt i matchen för vi lyckas nolla Kais i deras 5 mot 3 spel och istället så tar vi ledningen 3-2 efter 5.01 in i sista perioden. Nu kan vi andas och känner att det nu det vänder. Nja.. vi gör 4-2 i en viktig brytning och 5-2 i en tilltrasslad situation framför deras mål. Men ingenstans kände vi att det var riktigt klart, kanske när det återstår två minuter av matchen och vi äntligen kan spela lite mer avslappnat.

Vi vill tacka publiken som kom, HELA 155 personer räknade vi till, det bör vara ett nytt rekord för innebandy i Avesta kan man tro? Hur som helst så blev det en fantastisk tillställning och tack till samtliga.