Efterlängtad seger för Loket!

Det blev en efterlängtad seger för Loket under söndagskvällen när Sätra 2 gästade Loketborgen. Trots en katastrofal start på matchen så lyckades Loket vinna med 11-7.

Starten på matchen var direkt svag från Lokets sida. Gästande Sätra tog tag i taktpinnen och kunde styra spelet helt första halvan av perioden. När Sätra gör 0-2 i power play 10.35 så börjar Loket tuffa igång. Melker Blomberg kan trycka in 1-2 14.39. Loket såg ut att gå till periodvila i underläge. Men under sista minuten kan Loket pricka in både 2-2 genom Linus Alander och 3-2 genom Linus Klinga, ett något märkligt mål av Linus. Linus Klingas mål med endast tre sekunder kvar av perioden. En mycket viktig avslutning på perioden för Loket.

Inför andra pratade man ihop sig i omklädningsrummet. Alla var tvungna att höja sig. Utom Anton Blomberg som hade stått för flera fina räddningar. Mathias Sollander kan göra 4-2 på straff 7.27. Repliken kommer dock nästan omgående när gästernas Joel Karlsson trycker in 4-3 9.14. Sedan har Loket en riktigt bra period. Man gör tre raka mål och kan gå fram till 7-3. Tyvärr blir man lite passiva i slutet av perioden och Sätra kan skapa liv i matchen med ett 7-4-mål. Ledning för Loket med 7-4 efter 40 minuters spel.

Den tredje perioden får Loket inleda i boxplay. Sätra har ett riktigt bra PP och när man tror att Loket ska reda ut sitt box play så ringer det bakom Anton Blomberg i Loketkassen. 7-5 och Sätra får energi av den starten. Sedan är det dags för boxplay igen för Loket och då gör Sätra 7-6. Endast 2.20 in i perioden. Men Loket knyter näven och får också chansen i power play kort efter och då vaskar man fram ett straffslag. Där är återigen Mathias Sollander säkerheten själv och sätter 8-6. Mathias som är stekhet ikväll vaskar också fram 9-6 när han vallar bollen via en försvarare och in i mål, 11.21 i perioden. Sätra reducerar förvisso till 9-7, återigen i PP, tid 14.31, men man orkar aldrig komma närmare. På slutet av matchen kan Loket göra ytterligare två mål och säkra tre härliga poäng.

Totalt sett en bra insats. Lite skador och diverse sjukdomar som störde lite innan men ikväll skulle tre poäng spelas hem till Loket. Firma Melker Blomberg och Mathias Sollander hade en härlig kväll tillsammans och förtjänar extra beröm. Ska sägas att Mathias imponerande 7 poäng (3+4) gjorde att han gick i topp av poängligan i division 4. Anton Blomberg gör en grym match i kassen. Sätra hade ett gäng bra skyttar och kastade många skott mot Lokets kasse, men Anton kändes trygg och tät.

IBF Lokomotiv Avesta – IK Sätra 2 11-7 (3-2,4-2,4-3)

Skott: 36-47 (8-12,15-17,13-18)

Poängplockare Loket: Mathias Sollander 3+4, Melker Blomberg 4+0, Linus Klinga 2+0, Robin Klinga 0+2, Linus Alander 1+0, Stefan Klinga 1+0, Hampus Karlsson 0+1, Oscar Lantz 0+1.