Förlust för Loket Ladies i hemmapremiären

Söndagens hemmapremiär mot Gävle GIK slutade med förlust 4-6. Loket kom ut bra och hade ledningen efter första perioden med 3-0 men Gävle kom tillbaka och kunde vända till seger 4-6.

Josefin Berg ger Loket en smakstart när hon sätter 1-0 redan efter 01.58. Det ger energi till Lokets spel och man och visar upp ett spetsigt anfallsspel. Gävle skapar också chanser men Petra Holm i Loket-kassen visar klass. När perioden är över leder Loket med 3-0.

Ett resultat som Gävle säkerligen inte var speciellt nöjda med för det var ett hungrigt bortalag som kom ut i andra perioden. Man får också utdelning i form av mål. Även om Loket också skapar chanser är Gävle klart hetare och vinner perioden med hela 4-0. Vilket gav bortaledning med 3-4 efter 40 minuters innebandy.

I den tredje perioden kan Amanda Tillenius trycka in 4-4 i power play, 4.12. Men därefter är Gävle starkare och kan glida ifrån till 4-6 innan matchen är slut.

Totalt sett är en rättvis seger för Gävle. Nu får Loket göra en bra träningsvecka och på fredag väntar bortamatch mot IBF Borlänge.

IBF Lokomotiv Avesta – Gävle GIK 4-6 (3-0,0-4,1-2)

Skott: 21-45 (8-16,6-16,7-13)