Förlust i målrik match

Fredagskvällen i Hoforshallen slutade med förlust för Loket. Det blev en målrik tillställning där hemmalaget visade sig vara något starkare och kunde vinna med 13-11.

Loket får annars en smakstart när man leder med 0-2 efter bara en minuts spel. Loket spelar bra i första perioden och är det bättre laget. Man har en rättvis ledning i första periodvila med 3-4.

Loket fortsätter spela bra i upptakten av den andra perioden och leder med 5-8 efter halva matchen. Men efter det tappar man initiativet och Hofors tar över helt. Framförallt är det Hofors starka förstafemma som vållar stora problem för Loket. Hofors vänder på steken och går fram till 9-8 innan det är dags för periodpaus igen.

Robin Klinga var tillbaka i laget och visade målform

I den tredje perioden börjar Loket bra och kan kvittera till 9-9 i power play. Men sedan rinner matchen Loket ur händerna och Hofors tar över och är det bättre laget. Man drar också ifrån i målprotokollet och kan vinna med 13-11.

Nu får Loket chans till att revanschera sig snabbt då Skutskär 2 gästar Loketborgen på söndag. Kom och stötta laget till tre poäng då.

Hofors IBK – IBF Lokomotiv Avesta 13-11 (3-4,6-4,4-3)

Poängplockare Loket: Mathias Sollander 4+2, Robin Klinga 3+1, Linus Klinga 2+2, Melker Blomberg 1+3, Hampus Karlsson 1+0, Oscar Lantz 0+1, Stefan Klinga 0+1.