Hedemora starkast i derbyt

Det blev IBF Hedemora som gick segrande ur lördagens damderby i Vasahallen. Hemmalaget kunde vinna med 8-2.

Loket börjar första perioden piggt och avslutar den på ett bra sätt. Men däremellan var det mycket Hedemora. Hemmalaget är effektiva när de får komma in i slottet och lossa. Hastigt och olustigt så stod det 3-0 till Hedemora efter 12.38. Inte den starten Loket behövde precis.. Tessan Tillenius kan dock kriga in 3-1 i slutet av perioden och skänka lite hopp inför period 2.

Men i den andra perioden gör Hedemora 4-1 redan efter 36 sekunder. Det skapas chanser åt bägge håll men lagens målvakter visar klass. Kändes som att nästa mål var viktigt i det skedet. Tyvärr kan Hedemora peta in 5-1 i slutet av period 2 och det var rejäl uppförsbacke inför period 3.

I den tredje blir spelet öppnare och det svänger fram och tillbaka. Hedemora bemästrade det spelet bäst och kan gå fram till 8-2 innan slutsignalen ljuder. Lokets mål i den sista perioden görs av dagens bästa spelare i Loket Johanna Berg.

Totalt sett så är Hedemora det bättre laget idag. Däremot kändes det som utdelningen framåt för Loket var lite klen i förhållande till skott på mål och målchanser. Lite som det varit hela säsongen så vill det sig inte riktigt i de avgörande situationerna. Men imorgon söndag är det bara hoppa upp på rälsen igen för då kommer Storvreta till Kopparhallen. Tekning 16.15, missa inte det!

Målvakten Petra Holm och Johanna Berg stod för bra insatser!

IBF Hedemora – IBF Lokomotiv Avesta 8-2 (3-1,2-0,3-1)

Skott: 42-31 (14-9,14-9,14-13)