Klart med ledarstab!

Nu är det klart med vilka ledare som leder Loket säsongen 2019/2020. Klart är att Robert Lilja kommer tillbaka som tränare för Loket. Robban var spelande tränare för Loket säsongen 2017/2018. Till sin hjälp denna gång kommer han att få Anton Blomberg och Kenneth Lilja.

Robban kommer ansvara för träningar och förberedelser inför matcher. Eftersom Robban även är spelare så kommer Kenneth och Anton att fungera som matchcoacher och ha fullt ansvar för coachningen under matcher.

– Vi är jätteglada att gjort klart med Robban, Anton och Kenneth. Vi har tagit fram dessa namn i samspråk med spelartruppen och vi tror den här lösningen passar vår trupp alldeles utmärkt, säger Lokets sportchef Jonny Eritz.

Robert Lilja berättar här om sina egna tankar om sin återkomst som tränare och den kommande säsongen.

Du är tillbaka som tränare i Loket, hur gick tankarna när du tackade ja?
– Ja jag är ju det, efter mycket funderande.
Efter att till att börja med bestämt mig för att spela en säsong till, fick jag också frågan om jag var intresserad att ta tränarbiten igen, och vetskapen att jag var ”önskad av gruppen” tillsammans med den övriga nytillsatta staben. När det dessutom visade sig att det inte fanns så många andra alternativ var det väl bara att köra ungefär.

Många starka lag med i division 3 denna säsong, din syn på serien?
– Som du säger, många bra lag. Tuffaste division 3 serien jag sett på många år faktiskt. Tillkommer två bra lag från div 4 varav Hedemora i min bok får ses som favoriter att vinna även division 3. Och två bra lag från division 2, ett av dom Gagnef, som var jättebra för 2 år sen när dom spelade i division 3 senast, och förmodligen inte är sämre nu. Vi kommer få kriga om varenda poäng, men förhoppningsvis får även vi ihop nånting slagkraftigt.

Hur vill du att Lokets innebandy ska se ut när när man tar emot Sätra 2 i seriepremiären?
– När vi är framme vid seriepremiären ska vi spela en disciplinerad, intelligent, intensiv, kvick och effektiv innebandy.

Säsongen har startat den här veckan. Vad ligger fokus på nu?
– Det blir fokus på en del olika saker. Dels ska vi ju nånstans ta första stegen mot att komma i matchform. Medans vi gör det är tanken att vi ska börja vrida å peta lite i spelsystemsbiten och testa lite formationer osv. Vi måste hitta lite nycklar för att släppa in lite mindre mål än förra säsongen. Så småningom när grunden är lagd blir det mer fokus på detaljer och lite smått och gott som specialteams till exempel.