Loket besegrade Älvdalen

Loket fortsätter att visa att man är starka hemma i Loketborgen. Även om spelet bitvis hackade så lyckades man till slut spela hem alla tre poängen. Det var länge jämnt och spännande men Loket kunde till slut vinna med 10-7.

Det var en annorlunda första period. Loket såg sömnigt och energilöst ut. Men man fick ändå utdelning framåt. Efter 6.38 kan Melker Blomberg skicka in 4-1, då hade man haft en fantastisk utdelning på sina chanser. Mathias Sollander hade showat och satt dit två härliga kassar. Men Älvdalen jobbar sig tillbaka målmässigt i matchen. 18.04 kan gästernas Johan Ogarp sätta 4-3 och skapa nerv i matchen inför den andra perioden.

Trots ledning i paus var det nästan begravningsstämning i gruppen. Inget fattade riktigt vad man höll på med därute. I den andra taggar man igång rejält och spelar då med en helt annan energi och press. Då tar Loket över spelet och dominerar stundtals. Älvdalens målvakt briljerar i mittenakten. Men ologiskt nog kan Älvdalen ta ledningen 5-6 15.26 in i perioden genom Jesper Thorildsson. Men Loket visar karaktär och går in och vänder tillbaka genom mål av Melker Blomberg och Hampus Karlsson. Ledning Loket 7-6 efter 40 minuters spel.

1.37 in i den tredje perioden kan Loket rycka ifrån till 8-6, då Mathias Sollander kan trycka in sitt tredje mål för eftermiddagen i power play. Sedan är Loket i förarsätet ända till matchens slut. Älvdalen kommer aldrig närmare än två mål.

Totalt sett en okej prestation. Man börjar sömnigt men växer in i matchen och till slut vinner man rättvist. Nu får man se fram emot en bra träningsvecka innan det nästa helg är dags för bortamatch mot Spraxkya.

IBF Lokomotiv Avesta – Älvdalens IBK 10-7 (4-3,3-3,3-1)

Skott: 39-37 (12-15,17-9,12-13)
Poängplockare Loket: Mathias Sollander 4+0, Melker Blomberg 2+2, Linus Klinga 1+3, Fredrik Rosenblom 2+1, Mattias Änstgård 0+2, Hampus Karlsson 1+0, Johan Lindström 0+1.
Publik: 32 (närmast sörjande)