Loket besegrade Borlänge IBK

Loket tog tre härliga poäng i söndagens bortamöte mot Borlänge IBK. Loket spelade kanske inte sin bästa innebandy för säsongen men visade upp en härlig glöd och engagemang ute på planen. Det räckte till seger med 8-4.

Loket kopplar direkt grepp om matchen. Det märktes att Borlänge prioriterade defensiven i första hand och Loket fick ha mycket boll under de första 20 minuterna. Sebastian Lundwall kunde ge Loket en tidig ledning. Tyvärr kvitterade Borlänge tämligen omgående. Men Loket fortsatte att vara det bättre laget och kunde rättvist gå till periodpaus med ledning 2-4.

I den andra perioden gör Mathias Sollander nästan omgående 2-5. Men sedan tappar Loket initiativet och Borlänge kommer in i matchen och tar bitvis över spelet. Då visar Patric Lundwall i Loketkassen upp ett stabilt spel i kassen. Tack vare detta kan Loket leda efter två perioder med 4-6.

I den tredje höjer sig Loket igen och har ganska god koll på händelserna. Det var främst när Borlänge fick spela 5 mot 3 i två minuter som det blev rejält jobbigt. Men där krigade Loket-lirarna heroiskt och lyckades döda de två minuterna. 4-7 är ett solonummer av Mathias Sollander där han lurade upp flera av hemmaspelarna på läktaren innan han skickade upp bollen i krysset. 4-8 kontrar Loket in i slutsekunderna.

Totalt sett en riktig krigarmatch från Lokets sida. Man saknade flera tunga pjäser och fick gå på två femmor. Alla ska ha beröm för det slit man visade upp ute på planen. En som dock förtjänar extra beröm är Melker Blomberg. Planens bästa aktör! Ägde verkligen golvet och var överallt på plan kändes det som. Nästa helg spelar Loket två matcher. Hofors borta på fredag och Skutskär 2 hemma i Loketborgen på söndag.