Loket besegrade IBF Gagnef i toppmötet!

Loket besegrade under lördagen IBF Gagnef toppmötet med 7-6. Det var en jämn och energifylld match. Loket kunde dock sno åt sig alla tre poängen då Mathias Sollander kunde skicka in 6-7 med 19 sekunder kvar, vilket blev slutresultat.

Det var hemmalaget som rivstartade och gjorde 1-0 redan i första bytet. Robert Lilja kunde snyggt skicka in 1-1, 06.11. Den första perioden är ganska tillknäppt och inte mycket målchanser åt något håll egentligen. Trots det kunde hemmalaget Gagnef gå till periodvila med 3-1, Gagnef var hyper-effektiva under de första 20 minuterna.

I den andra perioden kommer både lagen upp energimässigt och det blir bitvis den rock’n roll innebandy det brukar vara lagen emellan. Mathias Sollander reducerar tilll 3-2. Gagnef har ett sylvasst Power Play och gör 4-2. Sedan ser Linus Södergren till att skapa kontakt igen när han sätter 4-3 från distans. Då hade klockan tickat till 4.31. Sedan händer inget mer målmässigt i period 2 utan bägge målvakterna briljerar.

I den tredje perioden fortsätter spelet att bölja fram och tillbaka. När hemmalaget sätter 6-4 i Power Play efter 7.55 så kopplar Gagnef ett grepp om matchen. Men Loket är ett lag som aldrig accepterar ett nederlag. Man fortsätter att kriga stenhårt för varandra ute på banan. Melker Blomberg kan reducera till 6-5 i box play (!). 15.15 kan sedan Tobias Lilja göra 6-6 efter ett riktigt mönsteranfall. Under slutminuterna kändes det som Gagnef gick hårdare för segern och möjligheten att haka på Storvik i toppen. Men det var Loket som fick sista ordet när Mathias Sollander snyggt sätter 6-7 på volley med 19 sekunder kvar. Gagnef tar ut målvakten sista sekunderna. Men Loket fredar kassen bra och åker hem till Avesta med alla tre poängen.

Robert Lilja kommenterar matchen så här..
– Det här var en väldigt välspelad match i mina ögon. 2 bra lag som båda vill driva matchen och sätta sin prägel på den. Gagnef lyckas klart bättre med det än oss i första. I andra är det ställningskrig, och i tredje får vi matchen dit vi vill ha den. Jag har sagt det förr, det ligger en jäkla styrka och trygghet i den här gruppen. Vi ligger under 6-4 en bit in i tredje perioden, mot tabelltvåan. Ändå känns det verkligen inte som att matchen är avgjord. Jag är otroligt stolt över både lagets prestation och inställning den här matchen! Detta var en fin skalp att plocka med oss hem.

IBF Gagnef – IBF Lokomotiv Avesta 6-7 (3-1,1-2,2-4)

Skott: 37-30 (8-11,14-10,15-9)