Loket besegrade Smedjebacken!

Loket tog tre säkra poäng när man under lördagen besegrade Smedjebackens IBK hemma i Kopparhallen. Loket dominerade matchen och kunde vinna med tydliga 13-6.

Loket tar tag i taktpinnen från start. Men det var gästerna som skulle ta ledningen när man skickar in 0-1 efter 05.14. Men sen handlar det mesta om Loket. Man pepprar iväg 20 skott mot Smedjebackens kasse i första perioden och får också utdelning på sitt övertag. 5-2 till Loket var talande för matchbilden efter 20 minuters innebandy.

I den andra perioden gör den för dagen hete Jonas Ahlin 6-2 redan efter 30 sekunder. Men därefter visar Loket upp ett sämre försvarsspel och Smedjebacken kan skicka in tre raka kassar och efter 12.53 var det hastigt och olustigt 6-5. Då hade Lokets burväktare Martin Sundström även räddat en straff. Men därefter tog Loket tag i spelet igen. Dagens bästa hemmaspelare Linus Klinga kan göra 7-5 och Robert Lilja 8-5. Ett resultat som stod sig till periodvila.

I tredje perioden kan Stefan Klinga hitta nät efter 1.35 och Loket hade 9-5. Smedjebacken hade ingen ork att komma tillbaka igen. Gästerna har svårt att hänga med ett Lokomotiv på spelhumör och Loket dominerar kraftigt sista 20 minuterna. Man går fram till en klar seger, 13-6.

Totalt sett en bra insats av Loket. Man fortsätter att visa upp en härlig offensiv och har nu gjort 102 mål på 10 matcher vilket är mest i serien. Nu har man endast en match kvar innan julvilan. Nästa helg väntar Kais Mora UIF på bortaplan.

IBF Lokomotiv Avesta – Smedjebackens IBK 13-6 (5-2,3-3,5-1)

Skott: 58-14 (20-5,17-6,21-3)