Loket förlorade mot Älvdalen

Loket fortsätter att ha det tungt. Älvdalen kunde åka hem från Kopparhallen med samtliga tre poäng och går därmed upp i serieledning. Det var länge jämnt men gästerna kunde åka ifrån i målprotokollet under den sista perioden.

Loket gör en bra första period och skapar mängder med chanser mot Älvdalens mål. Älvdalen kunde trots det göra 0-2 efter 16.40. Men Loket får målmässig utdelning i slutet av perioden och kan både reducera och kvittera genom Melker Blomberg och Andreas Danielsson. 2-2 efter första perioden.

Loket kommer även ut jättebra första 10 minuterna av den andra perioden. Man har ledningen med 5-3 och det känns som Loket ska kunna gå ifrån ännu mer. Men sedan tappar man allt för ett tag. Älvdalen kan göra 6 raka mål trots att Älvdalen under den tiden också drabbades av en 5 minuters utvisning. 5-9 efter 17.27 var minst sagt jobbigt för Loket. Men Mathias Sollander och Jonas Ahlin kan hitta nät innan pausvila. 7-9 efter 40 minuters spel och det var spänning inför tredje perioden.

Linus Klinga kan gör 8-9 i inledningen av tredje på straff. Men resterande delen är totalt nattsvart för Loket. Älvdalen har rena julafton och gör mål på i princip mål allt ett tag och kan rinna ifrån i målprotokollet och ta en till slut klar seger.

Nej detta var återigen en tung match för Loket och det mesta går emot just nu. Nu återstår Smedjebacken på bortaplan och Kais Mora IUF på hemmaplan.

IBF Lokomotiv Avesta – Älvdalens IBK 11-16 (2-2,5-7,4-7)

Skott: 43-40 (19-14,13-12,11-14)