Loket körde över Älvkarleby

Eftermiddagens match mot Älvkarleby slutade i ett riktigt målkalas för Loket. Ett för dagen blekt Älvkarleby hängde inte alls med när Loket tuffade igång. Det resulterade i storseger 17-4 till Loket.

Loket rivstartar matchen och bortalaget hänger inte alls med inledningsvis. Hela 5-0 efter dryga 10 minuters spel och bortalaget tvingades mer eller mindre att ta time-out. Sedan lyckas Älvkarleby täppa till blödningen och flytta upp spelet. Men Loket kan ändå gå till periodvila med ledning 6-1.

Mathias Sollander svarade för 3+2 och klättrade upp i topp i poängligan inför sista omgången

I den andra perioden tappar Loket lite fart och en del utvisningar gör det lite ryckigt ett tag. Men trots det har man läget under full kontroll. Älvkarleby som normalt sett har en tung offensiv hade svårt att få igång det offensivt. Loket kan utan att ha gjort någon bra period till andra periodvila med ledning 9-3.

I den tredje kommer Loket upp ett snäpp samtidigt som bortalaget bjuder på väldigt stora ytor i egen zon och Loket är fullständigt överlägsna stundtals. Det gör att siffrorna rinner iväg rejält. Loket kan vinna sista perioden med 8-1 och därmed slutar matchen förkrossande 17-4.

Normalt sett ska det inte skilja så mycket mellan lagen. Men när Loket får fart i anfallsspelet så är man svårstoppade hemma i Loketborgen. Nu återstår bara en match av serien då serietvåan Gagnef väntar på bortaplan nästa helg.

IBF Lokomotiv Avesta – Älvkarleby IK 17-4 (6-1,3-2,8-1)

Skott: 46-29 (15-6,14-14,17-9)
Publik: 42
Poängplockare Loket: Stefan Klinga 4+1, Mathias Sollander 3+2, Robin Klinga 1+4, Linus Klinga 2+2, Melker Blomberg 2+1, Hampus Karlsson 1+2, Oscar Lantz 1+1, Sebastian Lundwall 1+1, Niklas Lööv 1+0, Linus Alander