Loket Ladies vann efter stor dramatik

Loket Ladies fortsätter att rada upp segrar. Under onsdagskvällen besegrade man Furuvik med 8-7 efter en minst sagt dramatiskt avslutning.

Loket kommer ut i den första perioden med ett energilöst och slarvigt spel. Inte mycket stämde och efter 13.58 gjorde bortalaget 1-4. Loket får dock in viktiga 2-4 i PP genom Amanda Tillenius innan periodvilan.

Det fanns mycket att prata om i paus. I den andra perioden kommer Loket ut betydligt bättre och är det bättre laget. Man skapar en hel del mot Furuviks kasse men har förtvivlat svårt att få in bollen. Furuvik sticker också upp med farliga chanser. Furuvik har 2-5 i slutskedet av perioden men då gör Loket två snabba mål genom Frida Södergren och Cecilia Nyström som skapar rejäl nerv inför den tredje perioden. 4-5 efter två perioder och Loket hade rejält med energi i laget inför tredje.

I den tredje så så kvitterar Johanna Berg tämligen omgående till 5-5 och Loket var ifatt. Men gästerna skulle ta ledningen två gånger om i den tredje perioden. När Furuvik tar ledningen med 6-7 14.26 så kändes det rejält tungt. Men laget visar återigen en härlig moral som aldrig viker ner sig. 17.59 plockar Loket ut målvakten Vilma Hedin och in med ytterligare en utespelare för att kriga in kvitteringen. Firma Cecilia Nyström och Therese Tillenius har en framgångsrik sista minut på matchen. 19.16 gör Cecilia Nyström 7-7 assisterad av Therese Tillenius i spel 6 mot 5. 19.37 gör Cecilia Nyström 8-7 och även denna gång assisterad av Therese Tillenius och vilda glädjescener utbröt från Loket-lägret. 19.56 kvitterade Furuvik till 8-8, trodde många, men efter lite polsk riksdag så dömdes målet helt korrekt bort för, för många spelare på planen från Furuvik. Så två mål för Loket sista minuten samt ett bortdömt mål för Furuvik med 4 sekunder kvar. Ja det är inte ofta det är så här dramatiskt.

Den första perioden får Loket kasta i sopkorgen. Men i två perioder så kommer man upp i nivå och till slut vinner man rättvist. Man får ta med sig att man visar en härlig moral och reser sig från ett tungt underläge. Stort beröm till laget hur man tar sig an period 2 och 3.

IBF Lokomotiv Avesta – Furuviks FF 8-7 (2-4,2-1,4-2)

Utvisning 16:30 Josefin Emanuelsson (Otillåten trängning, 2 min) Furuviks FF
Utvisning 16:30 Josefin Emanuelsson (Osportsligt uppträdande, 2+10 min) Furuviks FF
Mål 17:30 2-4 Amanda Tillenius (Therése Tillenius) IBF Lokomotiv Avesta
Utvisning 18:26 Lina Nilsson (Obstruktion, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta