Loket Ladies vann mot IBK Sala

Under onsdagskvällen spelade Loket Ladies sin andra träningsmatch för säsongen då IBK Sala kom på besök till Kopparhallen. Loket var det starkare laget och kunde vinna med 4-2.

Loket fick en kanonstart på matchen när Alexandra Simonsson kunde raka in bollen efter en fin passning av Frida Södergren och 1-0 var ett faktum redan efter 1.27. När Loket gör 2-0 var det tvärtom, Frida Södergren kunde peta in 2-0 efter förarbete från Alexandra Simonsson. 2-0 till Loket efter den första perioden.

I den andra perioden kommer gästerna tillbaka i matchen och kan både reducera och kvittera. Kvitteringen kom efter 11.25. Då hade Loket haft en svagare period i matchen. Men i slutet av perioden rycker man upp sig något men får inte in något ledningsmål där.

I den tredje fick man däremot en drömstart där Frida Södergren kan peta in 3-2 i öppen bur efter fin passning från Alexandra Simonsson, matchuret hade då bara tickat 11 sekunder. Loket fortsätter att vara det bättre laget men det dröjer ända fram till 17.59 innan Frida Södergren kan göra 4-2, härlig passning från Josefin Berg som öppnade planen för Frida Södergren. Resultatet stod sig matchen ut.

Loket vinner även om spelet hackade delar av matchen. Det finns en del att gnugga på innan serien. Nu får laget ladda för DM den 22 september.

IBF Lokomotiv Avesta – IBK Sala 4-2 (2-0,0-2,2-0)