Loket vann stort mot Forsbacka!

Loket hade inga större problem att besegra Forsbacka hemma i Kopparhallen. Loket var på spelhumör och kunde vinna med hela 15-4. Därmed smiter laget upp i serietopp med tre omgångar kvar.

Första perioden är länge jämn målmässigt. Linus Södergren kan skicka in 2-1 för Loket 16.41. Sista minuten gör Loket två riktigt psykologiskt viktiga mål. Melker Blomberg och Robin Klinga kunde se till att Loket har 4-1 efter första perioden. Ett resultat som Loket får vara väldigt tacksamma för då gästande Forsbacka hade hållit upp spelet bra och det var en relativt jämn period. Lokets målvakt Joakim Gruvsjö fick briljera med ett antal fina räddningar.

Loket tar med sig energin från avslutningen av första perioden in i andra perioden. Man får bra fart på anfallsspelet och kan rycka ifrån målmässigt och mer eller mindre döda matchen. Trots att Loket tillbringar alltför mycket tid i ”snickerboa” i den andra perioden så kan man leda med 7-1 efter två spelade perioder.

Den tredje perioden blev ett rejält målkalas. Loket fortsätter att vara sylvassa framåt och kan göra sanslösa 8-3 i den sista akten. Även den sista perioden rycktes sönder av utvisningar. Men vad gjorde det när Loket var på spelhumör. 15-4 blev därmed slutresultat i en match där Loket var bra samtidigt som Forsbacka i ärlighetens namn inte hade någon bra dag.

Lokets spelande tränare Robert Lilja kommenterar matchen så här..
– 3 stabila poäng ikväll. Känns aldrig som att Forsbacka orkar hota oss riktigt. I första perioden är det hård kamp, och 4-1 till oss speglar väl ärligt inte riktigt matchbilden. Men sedan hittar vi till andra och tredje nycklarna hur vi ska såra dom i deras höga press, och målen ramlar därefter in i bra takt. Detta blev även en ”sönderblåst” match, där vi fick spela mycket i boxplay. Och våra boxspelare förtjänar all cred, vi gör ett hästjobb där.
Nu är det bara att blicka framåt. 3 matcher kvar. 3 riktigt tuffa sådana. 3 ”finaler” vill jag kalla det. Kommande 3 veckor avgör vi om vi är redo för steget upp i division 2 eller inte. Ska bli jättespännande att se. All aboard!

IBF Lokomotiv Avesta – Forsbacka IK 15-4

Periodsiffror: 4-1,3-0,8-3
Skott: 43-33 (13-11,10-11,20-11)