Loket vann stort över Skutskär

Loket studsade snabbt tillbaka på vinnarspåret igen efter förlusten i Hofors. Söndagens drabbning mot Skutskär hemma i Loketborgen slutade i klar seger för Loket, 15-7 segern innebär att Loket nu säkrat tredjeplatsen i tabellen.

Skutskär kom med ett ungt lag och det märktes att de hade en defensiv matchplan. Loket fick hålla i taktpinnen. I den första perioden lastar dock bortalaget en hel del skott på Anton Blomberg i Loketkassen. Men det är Loket som är giftigast och man kan gå till periodvila med 5-2, efter en okej period.

Loket rivstartar den andra perioden och gör 8-2 5.05 in i perioden. Men därefter spelar Loket med väldigt lågt tempo. Gästerna ville heller inte pressa och höja tempot. Var då väldigt temposvag innebandy från bägge lagen. Overkligt nog var det ganska många som stod kvar och kollade även på tredje perioden. Loket kunde gå till periodpaus med ledning 9-5.

Inför den tredje perioden var ordern att skärpa till sig och försöka få fart på grejerna igen. Utan att spela nån bländande innebandy så dominerar Loket tredje perioden. Det unga bortalaget vägde lite lätt och kunde inte stå emot Loket som kunde rinna ifrån till 15-7.

Klart är nu att Loket blir som sämst trea i sin första säsong i division 4. Med tanke på att man var nykomling i serien så är det starkt att kliva fram och bli ett topplag direkt. Nu laddar laget för att göra en bra avslutning på serien. Älvkarleby hemma i borgen nästa helg och sedan avslutar man borta mot Gagnef.

IBF Lokomotiv Avesta – Skutskär 2 15-7 (5-2,4-3,6-2)

Skott: 35-33 (13-13,9-9,13-11)
Publik: 40
Poängplockare Loket: Melker Blomberg 3+3, Mathias Sollander 2+3, Fredrik Rosenblom 2+2, Sebastian Lundwall 3+0, Hampus Karlsson 2+1, Robin Klinga 1+1, Oscar Lantz 1+1, Marcus Jansson 1+0, Stefan Klinga 0+1, Linus Alander 0+1, Mattias Änstgård 0+1.