Loket vann mot Hälsinggården!

Loket vann den svåra bortamatchen mot Hälsinggårdens AIK. Melker Blomberg blev matchhjälte när han stötte in 7-8, 50 sekunder in i fjärde perioden.

Loket kommer ut bra i första perioden. Det är jämnt spelmässigt och spelet böljar fram och tillbaka. Hälsinggården kan dock gå till periodvila med 2-1 efter ett sent ledningsmål. Loket pratar i periodvilan att hålla uppe tempot och att utdelningen skulle komma.

Det gjorde den också. Loket gör en klockren andra period. Där håller man ihop defensiven bättre och fortsätter att skapa framåt. Hälsinggården hade förvisso flertalet bra byten i slutet av perioden och fick tryck på Loket men Loket var täta. Jonas Ahlin kunde trycka in viktiga 2-4 i slutskedet av perioden.

I den tredje perioden börjar Loket stabilt och Jonas Ahlin kan göra både 2-5 och 2-6 innan hemmalaget väljer att ta timeout 8.36. I det skedet av matchen kontrollerar Loket matchen på ett bra sätt. Men sista 8-9 minuterna börjar utvisningarna dugga tätt för Loket och hemmalaget äter sig tillbaka i fighten. Hälsinggårdens power play håller hög klass. Hastigt och minst sagt olustigt så stod det 7-7 på tavlan efter 60 minuters spel.

Loket tar med sig utvisningsminuter in i övertiden också. Men Loket lyckas på något mirakulöst sätt vinna när Melker Blomberg stöter in 7-8 i numerärt underläge. Rättvist att Loket får vinna till slut då laget var bättre än Hälsinggården 5 mot 5.

I kommande omgång spelar Loket återigen på bortaplan då man ställs emot Sätra B.

Hälsinggårdens AIK – IBF Lokomotiv Avesta 7-8 (2-1,0-3,5-3,0-1)