Meriterad poängkung klar för Loket!

Dagen innan jul kom tomten med paket till Loket. Nu är det klart att den 34-årige bollkonstnären från Västerås Fredrik Åhlberg spelar resten av säsongen i Loket.

Fredrik Åhlberg har ett gediget CV med bland annat matcher i SSL och ett proffsäventyr i Schweiz på meritlistan. Utöver det har Fredrik öst in poäng på olika nivåer i det svenska seriesystemet. Säsongen 2017/2018 noterades Åhlberg för 108 poäng på 19 matcher med Kungsör i division 2 bland annat. Utmärkande för Åhlberg är att det är en extremt skicklig ”zorro-spelare”.

Lokets sportchef Jonny Eritz kommenterar värvningen så här..
Jag har varit på ”Ålen” tre år i rad nu och har tröttat ut honom så äntligen kommer han och spetsar till våran offensiv, som redan var bra till att nu bli seriens klart vassaste. Han är i mitt tycke en av Västmanlands bästa offensiva spelare och med hans speciella stil kommer han vara svårläst för backarna i vår serie. Han kommer att göra mycket för vårat lag med sin seriositet och erfarenhet, och kommer kämpa för varje poäng för laget. Är riktigt nöjd att det blev klart lagom till julskinkan. Kommer bli en trevlig syn att titta på Loket i Kopparhallen. Välkomna, hälsar Jonny.

Tränare Robert Lilja ger sin kommentar här..

Fantastiskt kul att Fredrik väljer att spela med oss! ”Provträningen” han gjorde med oss förra veckan är nåt av det sjukaste jag sett i Kopparhallen. Ett riktigt trevligt verktyg för mig att stoppa ner i vår redan fina offensiva verktygslåda. Och garanterat även en trevlig ny bekantskap för vår publik. Nu jagar vi lite upprättelse den andra halvan av den här serien, säger Robban.

Fredrik Åhlberg kommer att spela i tröja nummer 69. Vi hälsar ”Ålen” varmt välkommen till Loket!

#69 Fredrik Åhlberg

Född: 1985
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Spelartstatistik