Ny seger för Loket Ladies!

Det blev tredje raka segern för Loket Ladies när Insjön/Leksand gästade Kopparhallen under fredagskvällen. Det såg länge ut som att det skulle bli en säker hemmaseger, speciellt när Loket gör 8-3, åtta minuter in i sista perioden. Men en riktigt bra avslutning av gästerna skapade nerv. Men Loket kunde reda ut det hela och vinna med 8-7.

Loket kommer ut med en väldans fart redan från start i första perioden och skapar enormt tryck mot Insjön/Leksands kasse. Så att gästerna kunde göra 0-2, 8.40 in i matchen var väldigt ologiskt sett till matchbilden. Loket förde spelet och Insjön/Leksand kom upp i farliga kontringar. Lisa Hedin kunde 16.57 öppna målkontot för Loket. 1-2 efter den första perioden.

Lokets spelövertag fortsatte i den andra perioden. Man skapade framåt men släppte inte till lika många omställningar emot sig. När dryga 10 minuter spelats av den andra perioden så skickar Amanda Tillenius in 3-2 för Loket från sin backposition. Då var det rejäl medvind för Loket. I slutet av perioden drabbas Insjön/Leksand av en 5 minuters utvisning. Och i power play är Loket farliga. Man sätter där både 6-3 och 7-3 och kan gå till periodvila med en klar ledning efter att ha gjort 6-1 i den andra. Lite ketchup-effekt.

Loket börjar bra även i den tredje perioden men det dröjer åtta minuter innan Sandra Bergman kan skicka in 8-3. Matchen kändes då över då Loket styrde det mesta ute på planen. Men 45 sekunder senare stod det 8-5 och det gav bortalaget energi. 19.37 kan Insjön/Leksand trycka in 8-7 i power play. Men därefter är det ingen fara på taket utan Loket kan plocka en ny trepoängare, även om det blev onödigt spännande.

Lokets tränare Marcus Andersson kommenterar matchen så här:
– Vi kommer ut jättebra och gör våran bästa period under min tid i båset och det är ett grymt målvaktsspel som håller kvar insjön i matchen, de lägger långt på deras kapten och får otrolig utdelning på det. Andra perioden fortsätter vi, och får utdelningen vi förtjänar. Vi spelar också bättre defensivt. Tredje byter vi runt en hel del och blir stressade över det, tappar fart och de resulterar i att insjön/Leksand kommer nästan ikapp målmässigt. Men när matchen ska avgöras sista 20 sekunderna kommer det inte in i zon. Nu blickar vi framåt mot Furuviksmatchen, ett väldigt viktigt möte på bortaplan för våran del.

IBF Lokomotiv Avesta – Insjöns BK/IBF Leksand 8-7 (1-2,6-1,1-4)

Period 2
Utvisning 02:25 Therése Tillenius (Otillåten trängning, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 06:18 2-2 Cecilia Nyström (Lisa Hedin) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 10:10 3-2 Amanda Tillenius (Johanna Berg) IBF Lokomotiv Avesta
Utvisning 10:27 Hilda Zetterqvist (Otillåten trängning, 2 min) Insjöns BK /IBF Leksand
Mål 11:31 4-2 Cecilia Nyström (Josefin Karlsson) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 12:12 5-2 Therése Tillenius (Emma Wallin) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 14:52 5-3 Filippa Skarner (Emma Lemon) Insjöns BK /IBF Leksand
Utvisning 16:11 Sara Storerkers (Hårt spel 5 min) Insjöns BK /IBF Leksand
Mål 18:14 6-3 Sandra Bergman (Therése Tillenius) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 19:20 7-3 Frida Södergren (Lina Nilsson) IBF Lokomotiv Avesta