Överlägsen seger mot seriejumbon!

Loket hade inga som helst problem med att bortabesegra seriejumbon Spraxkya SK under lördagen. Loket kunde komfortabelt ta med sig alla poängen hem till Avesta efter seger 6-15.

Loket rivstartar och tar kommandot direkt från första tekning. Man briljerar offensivt och man är noggranna i försvarsspelet. Det är klasskillnad under de första 20 minuterna och Loket kan gå till första periodvila med 0-6. Patric Lundvall som tog plats mellan stolparna imponerade när väl Spraxkya tog sig fram till läge.

I den andra perioden börjar Loket lite lojt och Spraxkya kan flytta fram spelet. Det börjar också bli grinigt på planen. Loket får spela en del boxplay och man tappar rytmen. Men trots lite halvknackigt spel bitvis så har man full kontroll på matchen. Man leder 3-11 efter två perioder.

I den tredje perioden är det förstås lite avslaget med tanke på resultatet. Fredrik Spennare kommer då in och byter av Patric Lundvall. Patric som gjorde en mycket fin insats i kassen. Det blir målglatt och Loket kan bärga en seger med 6-15.

I det stora hela en väl genomförd insats av Loket. Man avgör matchen i första perioden. Sedan spelar man mer eller mindre av resten av matchen. Kedjan med Stefan Klinga, Linus Klinga och Mathias Sollander hade uppvisning stundtals och förtjänar lite extra beröm. Även backen Oscar Lantz imponerade, framförallt i det offensiva spelet då han fyllde på bra i anfallen. Men som sagt laginsatsen var riktigt bra.

Nästa helg är Loket spellediga. Hemmamatchen som skulle ha spelats mot Skutskär då är framflyttad. Nu får man tillfriskna i lugn och ro efter alla sjukdomar man haft i truppen.

Spraxkya SK – IBF Lokomotiv Avesta 6-15 (0-6,3-5,3-4)

Poängplockare Loket: Linus Klinga 3+5, Mathias Sollander 4+3, Oscar Lantz 2+2, Filip Spennare 2+0, Fredrik Rosenblom 2+0, Stefan Klinga 1+0, Johan Lindström 1+0.