Säker seger för Loket!

Lokomotiv kunde tämligen enkelt vinna säsongens första match när man träningsspelade hemma i Domarhagen mot division 5-kollegan Klintens IK. Det tog ett tag innan Loket fick hål på Klintens storspelande målvakt. Men när målen kom så orkade inte Klinten stå emot. Loket kunde segla ifrån och vinna med klara 7-3.

Loket börjar matchen lite trevande men tar över alltmer. Trots att Lokomotiv trummar på och skapar chanser i den första perioden så får man inte hål på gästernas burväktare. Även Klintens hade chanser men då bommade Lokets nye målvakt Jonny Eritz igen. 0-0 efter första akten trots övertag Loket.

I den andra så tar gästerna Klinten överraskande ledningen genom en lite turlig styrning framför målet. Men Loket krigar sig tillbaka och vänder på steken. Robin Klinga kan skicka in säsongens första kasse när han trycker in 1-1. Sedan kan Filip Spennare och Linus Klinga utöka till hemmaledning efter två perioder med 3-1.

3

Loket fortsätter att äga tillställningen i den sista perioden och kan tidigt i den tredje perioden göra 4-1 genom slitvargen Johan Lindström efter en delikat framspelning av nye backen Mikael Glännström. Sedan är det mest en transportsträcka fram till segern och när matchen är till ända har Lokomotiv vunnit med 7-3.

Tränarparet Jani Leskelä och Joacim Danielson är nöjda efter matchen.
– I stora hela så var vi ett bättre lag som höll ihop både framåt och bakåt. Vi vinner skotten med 32-18. Det ska bli spännande och se vad hösten har att erbjuda, summerar coacherna.