Säker seger mot Smedjebacken

Det blev en säker och stabil seger mot tabelljumbon Smedjebackens IBK under söndagen med hela 14-4. Matchen var den sista innan det blir uppehåll över jul och nyår.

Loket sätter fart direkt från start av matchen och kopplar greppet om händelserna. Loket vinner skotten i den första med 24-14 och kan också ha ledningen efter 20 minuters spel med 6-2. Trots ett stort tryck mot gästernas kasse så var Loket lite väl givmilda i försvaret och Smedjebackens skapade flera bra målchanser utöver målen men då briljerade Lokets burväktare Robin Blomquist.

Den andra perioden börjar väldigt lojt från Lokets sida och Smedjebacken gick verkligen för att skaka liv i matchen. Men då klev Robin Blomquist återigen fram med några viktiga räddningar. Loket vaknade dock till och kunde trots allt vinna med perioden med 3-1.

9-3 efter två perioder och matchen kändes avgjord. Tredje perioden blev därmed en ganska avslagen historia. Det var bara en fråga hur mycket Loket skulle vinna med. Det stannade vid 14-4.

Johan Gunell var på spelhumör och satte sina första mål i Loket-tröjan.

Lokets tränare Robert Lilja säger så här om matchen..
– Inte så jättemycket att säga om gårdagens match egentligen. Vi vinner komfortabelt utan att glänsa. Det positiva är väl att vi lyckas hålla en någorlunda nivå i tre perioder trots att matchen känns avgjord rätt tidigt, säger Robban.

IBF Lokomotiv Avesta – Smedjebackens IBK 14-4 (5-2,3-1,5-1)

Skott: 54-36 (24-14,15-12,15-10)