Säker seger i premiären!

Lokets herrar fick en smakstart på seriespelet när IBF Ludvika gästade Kopparhallen under onsdagskvällen. Loket var på spelhumör och kunde tämligen komfortabelt vinna med 12-4.

Loket visade direkt i första perioden att man var på hugget. Mathias Sollander blev första målskytt när han satte 1-0 efter 05.05, en härlig assist från målvakten Joakim Gruvsjö. Gruvsjö var för övrigt den som stal showen under den första perioden. 7.59 hittar Linus Klinga nät vilket betyder 2-1 till Loket, assisten stod återigen Joakim Gruvsjö för. Två assist från en målvakt på åtta minuter hör inte till vanligheten. Loket kan gå till vila efter första perioden med 4-2. Bröderna Anton och Melker Blomberg var de övriga målskyttarna.

I den andra perioden kan Loket gå ifrån och mer eller mindre döda matchen. Jonas Ahlin bågar in 5-2 efter 02.54. När sedan Loket får spela power play så pangar Melker Blomberg in 6-2. Just power play var något som fungerade alldeles utmärkt denna kväll. Även Mathias Sollanders 7-2 var i spel med en man mer. 7-2 efter två perioder och Loket hade total koll på händelserna ute på golvet.

Ludvika gjorde dock ett försök att skaka liv i matchen när man endast 59 sekunder in i slutakten reducerar till 7-3. Därefter drabbades Loket av tre raka utvisningar och där hade bortalaget sin chans att närma sig. Men Lokets box play fungerade galant. Melker Blomberg kunde till och med göra 8-3 med en man mindre, tid 6.32. Det kändes som spiken i den berömda kistan. Den resterande delen av kändes ganska avslagen och det var bara en fråga om hur stor segern skulle bli. Loket kunde glänsa lite inför hemmapubliken och trycka in ytterligare fyra kassar. 12-4 efter 60 minuters innebandy.

En gedigen prestation av Loket och man får en kanonstart på serien. Både box play och power play fungerade utmärkt. Lagets offensiva pjäser levererade och defensiven satt där. Nu får laget träna och ladda för Hälsinggårdens AIK på bortaplan fredagen 12 oktober.

IBF Lokomotiv Avesta – IBF Ludvika 12-4 (4-2,3-0-5-2)

Skott: 40-29 (11-9,14-11,15-9)
Publik: 82
Lokets poängplockare: Melker Blomberg 4+1, Linus Klinga 1+4, Mathias Sollander 4+0, Jonas Ahlin 1+2, Tobias Lilja 0+3, Joakim Gruvsjö 0+2, Anton Blomberg 1+0 och Robert Lilja 1+0.