Seger i premiären!

Loket tog under lördagen en fin skalp då man lyckades besegra Ludvika på bortaplan med 9-8 efter sudden death. Därmed fick laget en fin start på serien. Loket visade stark moral och vägrade ge upp trots underläge stora delar av matchen. Loket kvitterar till 8-8 med endast 10 sekunder kvar av tredje perioden genom Linus Klinga och sedan kan Marcus Collén avgöra i förlängningen.

Tränare Robert Lilja summerar matchen så här:
– Ja då var premiären avklarad. Det blev en svängig sådan. Vi har underläge 0-3, 1-4, 5-7 och 6-8. Ändå orkar vi ladda om gång på gång, och åker till slut hem med 2 riktigt sköna poäng!
Vi gör faktiskt en bra premiär, mot ett bra Ludvika. Vi följer vår uppsatta gameplan, och anpassar oss också relativt bra till hur matchen utvecklar sig. Visst släpper vi in någon billig kasse, och vi har ett helt hav av galet bra chanser vi bränner. Men det spelar såhär i efterhand ingen större roll. Speciellt inte när vi lägger ner ett sånt fruktansvärt hårt jobb och gör det med sån fin disciplin i 62 minuter. 100-procentig backcheck, och inte ett uns av fokus på ”fel grejer”. Jättekul, jag är så nöjd med varenda kille som är med idag! Och den mentaliteten ska vi ta med oss fortsättningsvis. Som sagt en klart godkänd premiär, vi bygger vidare, säger Robert Lilja.

Linus Klinga var planens bästa spelare och stod för hela 5 mål.

I nästa omgång väntar derby på bortaplan mot IBF Hedemora. Den matchen spelas torsdagen den 24:e oktober i Vasahallen.

IBF Ludvika – IBF Lokomotiv Avesta 8-9 (1-0,3-5,4-3,0-1)

Skott: 37-28 (15-6,9-11,13-10,0-1)