Seger i Storvik

Det var jämnt och spännande när Loket gästade Parkhallen under söndagen. Loket kunde efter en stark tredje period vinna med 6-8 och åka hem till Avesta med alla tre poängen.

Loket får en kanonstart på matchen när Stefan Klinga sätter 0-1 redan efter 01.36. Första perioden är relativt jämn. Hemmalaget kan utjämna till 1-1 12.59. 1-1 står sig perioden ut och det får anses som rättvist då bägge lagen skapade chanser framåt.

I den andra perioden kommer Storvik ut betydligt bättre än Loket och kan gå fram till 3-1. Men Loket växer in i spelet och tar över andra halvan av perioden. Man kan då också sätta både 3-2 genom Andreas Danielsson och 3-3 genom Mathias Sollander. Då hade Loket bra flow i liret och även ledningsmål hängde i luften. Men lite ologiskt kan Storvik trycka in 4-3 i slutet av perioden och gå till vila i ledning.

Andreas Danielsson var en av planens giganter denna eftermiddag. Även målvakten Pontus Mattsson som gjorde säsongens första seriematch ska ha beröm.

I den tredje gör Storvik 5-3 redan efter 11 sekunder i spel 4 mot 4. Storvik gör även ett psykologiskt mål när de sätter 6-4 i Lokets powerplay 8.21. Det hindrade inte Loket från att sätta gasen i botten den resterande tiden. I den tredje perioden är Loket det bättre laget och kan efter det göra tre raka kassar och gå fram till 6-7. Framförallt var Melker Blombergs 6-7 mål ett riktigt kvalitetsmål när han i fintar sig förbi sin back och i farten hänger upp bollen i bortre krysset. Den sista kassen sätter Linus Klinga i tom bur.

Segern innebär att Loket ligger på andra plats i tabellen. Kommande helg gästar Hofors Kopparhallen.

Storviks IF – IBF Lokomotiv Avesta 6-8 (1-1,3-2,2-5)

Skott: 24-24 (9-5,10-11,5-8)