Soppatorsk i Borlänge

Tisdagen bortamatch mot IBF Borlänge blev en tung kväll för Loket. Det var jämnt en bit in i tredje men sedan rann matchen Loket ur händerna och hemmalaget kunde vinna komfortabelt med 10-4.

Loket gör annars en helt okej första period. Mathias Sollander, Fredrik Rosenblom och Oscar Lantz hittar samtliga nätet under de första tjugo minuterna. Försvarsspelet ser stabilt ut och Loket kan gå till vila med ledning 1-3.

I den andra början IBF Borlänge komma in i matchen allt mer och ta över tillställningen. Loket får inte alls spelet att stämma och Borlänge kan då vända matchen till 4-3 innan det är dags för periodvila igen. När läge uppstod för Loket så hade hemmalaget är mycket duktig målvakt som stod i vägen.

I den tredje perioden dödar Loket boxplay direkt och känns på gång. Men då trillar 5-3 in och energin bara rinner av Loket. Man har inte energin varken fysiskt eller mentalt att kriga sig tillbaka. Resten av matchen är en match som svänger tillbaka med stora ytor åt bägge håll. Borlänge är då sylvassa och har en enorm effektivitet i sitt skytte. Samtidigt fortsätter hemmalagets målvakt att briljera.

Matchen var jämnare än siffrorna visade. Men det var en helt rättvis seger för Borlänge. Loket orkade inte riktigt ladda om efter Gagnef-matchen. Det var helt enkelt soppatorsk i tredje perioden. Nu får laget ladda batterierna under jul och nyår.

IBF Borlänge 2 – IBF Lokomotiv Avesta 10-4 (1-3,3-0,6-1)

Skott: 36-34 (10-16,15-10,11-8)

Poängplockare Loket: Fredrik Rosenblom 1+1, Linus Klinga 0+2, Oscar Lantz 1+0, Melker Blomberg 1+0, Mathias Sollander 1+0, Robin Klinga 0+1.