Stark insats av damerna – besegrade Furuvik

Damlaget tog en meriterade seger under fredagskvällen när man bortabesegrade serietrean Furuvik FF med 3-5. En stark start och avslutning av matchen blev avgörande för Loket.

Loket kommer ut och tar kommandot direkt och kan redan efter dryga två minuter få utdelning när Sandra Bergman kan stöta in 0-1. Loket fortsätter och att spela med energi och skapa målchanser, defensivt jobbar man hårt och håller Furuvik på utsidan. Efter tolv minuter kan Therese Tillenius skicka in 0-2. Ett resultat som stod sig till pausvilan.

Kapten Therese Tillenius var planens gigant och svarade för 3+1

Loket rivstartar även den andra perioden när Therese Tillenius sprintar förbi hemmaförsvaret och gör 0-3, 3.31. Flertalet lägen fanns då också att utöka ledningen. Men något ologiskt är det Furuvik som gör nästa mål när man reducerar till 1-3, 8.04. Nånstans där svänger matchen över till Furuvik som sätter Loket under press under i princip resten av perioden. Loket ser då tröttkört ut. Furuvik får också utdelning på sin forcering. Men Loket kan gå till andra periodvila med ledning 2-3.

Loket samlar kraft i periodpaus och kommer ut i tredje och tar återigen kommandot. Loket kan dominera den tredje perioden ganska kraftigt. Därför kom Furuviks 3-3 mål, 10.17 som en kalldusch. Men tjejerna visar moral och fortsätter att ösa på mot Furuviks storspelande målvakt. Det dröjer inte länge innan Loket återigen är i ledning. Therese Tillenius kan vända bort två Furuviks-spelare nere i sarghörnet och hitta Lisa Hedin i slottet som distinkt trycker in 3-4. 14.37 kan Loket utöka till 3-5 när Sandra Bergman serverar Therese Tillenius som satte spiken i kistan. Resterande delen av matchen försvarar sig Loket bra och tar en rättvis seger.

Tränare Marcus Andersson summerar matchen så här..

– Vi känns taggade redan från när samlingen börjar, när matchen startar får vi ut det på helt rätt sätt och är klart bättre i första perioden.

Andra perioden har vi en svacka och vi får inte upp laget riktigt och får mest jobba in defensiven. När vi väl kommer upp känns vi dock farliga.

Tredje perioden är vi riktigt starka även fast det går upp till 3-3 känns det som våran match och vi vinner skotten i tredje med 3-20. Tycker alla som spelar sliter som djur och loket tutar hem med tre välförtjänta poäng.

Furuviks FF – IBF Lokomotiv Avesta 3-5

Periodsiffror: 0-2,2-1,1-2
Skott: 34-50 (17-18,14-12,3-20)