Starkt Lokomotiv vann i Falun!

Loket tog under lördagen en stark bortaseger när man besegrade formstarka IBF Falun Ungdom 2 med 8-11 i Jalas Arena. Därmed är Loket kvar i topp av serien med två omgångar kvar.

Hemmalaget börjar matchen bäst och kan göra 1-0 redan efter 1.21. När halva perioden är spelad kan IBF Falun Ungdom utöka till 2-0 i power play. Men Loket skulle ha en bra målmässig avslutning på perioden. Tobias Lilja och Melker Blomberg hittar nät och ser till att Loket går ikapp till 2-2. I slutet av perioden kan även Loket göra mål i power play när Andreas Danielsson trycker in 2-3. Loket går till periodvila i ledning. Totalt sett en jämn period.

Den andra perioden fortsätter att vara jämn. IBF Falun Ungdom visar dock större skärpa i avsluten och kan vinna perioden med 4-2. IBF Falun Ungdom kan göra 6-5 i slutet av perioden och gå till vila i ledning. Det hade då varit en fartfylld period med chanser åt bägge håll. Loket hade dock fått lite skral utdelning på sin chanser.

Andreas Danielsson ägde golvet i Jalas Arena och var planens bästa spelare.

I den tredje gör IBF Falun Ungdom tidigt 7-5 och det var lite uppförsbacke för Loket. Men som så många gånger förr visar Loket att man har en enorm moral i truppen. Loket har blivit lite av specialister på att vända underlägen i sista perioden. 10.52 kan Kristoffer Mosell trycka in 8-9 och Loket var i ledning igen. Därefter kan man också utöka ledningen. 8-10 genom Mathias Sollander och 8-11 kan Linus Klinga sätta i tom kasse.

Spelande tränare Robert Lilja summerar matchen så här..

Jättestolt över vår prestation idag. Vi gör en helgjuten insats, vilket var nödvändigt för vi möter ett bra lag.
Vi går ut och följer vår gameplan klockrent. Beslutsfattandet i vår höga press är mer eller mindre prickfritt, och backcheckingen vi gör är minst lika bra. Trots att det är mycket känslor ute på banan håller vi skallarna i schack och balanserar hela tiden på ”rätt sida”. I 2 perioder skapar vi jättemycket lägen, men har inte helt stäm när det kommer till att trycka in bollen. Även här visar vi att idag är skallarna på rätt ställe. Vi har tålamod, och stressar inte upp oss. Vi litar på att vi har styrkan och chanserna för att vända den här matchen i tredje. Och sedan bestämmer vi oss helt enkelt, och går ut och gör det. Jättefint! Detta var ett kvitto på hur bra saker och ting funkar om samtliga har blåställen på, och skallarna med sig. 2 finaler kvar, all in Bara!

Utvisning 07:32 Oscar Lantz (Slag, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta
Utvisning 09:19 Melker Blomberg (Otillåten trängning, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 10:27 2-0 Isac Eriksson (Alexander Hedberg) IBF Falun Ungdom 2
Mål 12:09 2-1 Tobias Lilja (Mathias Sollander) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 12:46 2-2 Melker Blomberg (Linus Klinga) IBF Lokomotiv Avesta
Utvisning 15:24 Isac Eriksson (Otillåten trängning, 2 min) IBF Falun Ungdom 2
Utvisning 17:04 Alexander Hedberg (Otillåten trängning, 2 min) IBF Falun Ungdom 2
Mål 18:05 2-3 Andreas Danielsson (Linus Södergren) IBF Lokomotiv Avesta