Storseger för Loket mot tabelljumbon

Det blev som väntat tre poäng in på kontot när Loket under söndagen ställdes emot tabelljumbon Valbo AIF. Loket var flera klasser bättre och kunde vinna med hela 4-25. Det är Lokets största seger i föreningens historia.

Loket rivstartar från första byte och man kan avgöra matchen redan i den första perioden. Loket leder med 1-7 efter första 20 minuterna. Loket fick stora ytor och mycket tid med bollen och det kunde man ta tillvara på.

Lokets dominans fortsätter i den andra perioden. Man kan gå ifrån till hela 3-17 innan det var dags för ny periodvila. Även om Loket dominerar stort så stack Valbo upp i farliga kontringar och Anton Blomberg fick visa vilken duktig målvakt han är.

I den tredje perioden fortsätter Lokets klang och jubelföreställning. Siffrorna stannar vi 4-25. Lokets tränare Robert Lilja var nöjd efter matchen..
Idag var det inte så mycket att orda om. Vi åker dit och gör det vi ska. Vi håller nivån bra i tre på perioder både spelmässigt och betéendemässigt. En gedigen insats och fjärde raka segern efter jul är ett faktum. Loket tuffar på, säger Robban.

Kommande helg spelar Loket hemmamatch då Sätra 2 gästar Kopparhallen söndagen den 11 februari. I och med att topp-konkurrenterna IBF Gagnef och Storvik bägge förlorade i denna omgången så har det spetsat till sig rejält i toppen. Loket hoppade nu upp på andra plats i en väldigt jämn tabell.

Valbo AIF – IBF Lokomotiv Avesta 4-25