Storseger mot IBF Borlänge 2

Söndagskvällens match mot IBF Borlänge 2 blev en klang och jubelföreställning för Loket. Loket var riktigt starka denna kväll och kunde vinna med hela 11-4 mot seriefyran IBF Borlänge.

Loket rivstartar och tar kommandot direkt i första perioden och det syntes att man var på spelhumör. Efter 4.37 skickar Linus Klinga in 1-0 och det blev startskottet för några riktigt bra minuter. Tvåan och trean kom tätt inpå och 9.16 in i perioden kan Mathias Sollander prickskjuta in 4-0, och bortalaget tar time-out. Då hade Loket varit nästan kliniska i sina avslut. Sedan gör lagen en varsitt mål innan periodpaus. 5-1 till Loket efter 20 minuters spel.

Den andra perioden blir inte lika händelserik. Men Mathias Sollander fortsätter att ösa in mål när han trycker in både 6-1 och 7-1. Då känns matchen avgjord och Loket har full koll på händelserna på planen. I slutet av perioden kan Linus Alander snyggt göra 8-2. Ett stabilt spelande Loket går till andra periodvila med 6 bollars ledning.

Sista perioden blir tämligen avslagen. Robin Klinga kan göra 9-2 alldeles i upptakten av perioden. Därefter visar gästerna Borlänge att de hade ett bra PP när de kan göra två kassar med en man mer på banan. Men närmare än 9-4 kom inte IBF Borlänge. Loket kunde istället utöka ledningen genom Mathias Sollander i PP, och sedan kunde också Linus Klinga göra sitt tredje mål för kvällen när han gör 11-4, 12.32 in i perioden. Det målet visade sig skulle bli kvällens sista.

Totalt sett en riktigt bra insats av Loket. Man tar kommandot direkt och släpper aldrig taget om matchen. Alla förtjänar beröm ikväll. Nu siktar laget på en bra träningsvecka. På fredag är det bortamatch mot serieledarna Forsbacka. En riktigt rolig uppgift för ett Loket i bra form.

IBF Lokomotiv Avesta – IBF Borlänge 2 11-4 (5-1,3-1,3-2)

Skott: 39-28 (14-11,12-7,13-10)
Publik: 52
Poängplockare Loket: Mathias Sollander 4+0, Linus Klinga 3+1, Robin Klinga 1+2, Oscar Lantz 0+2, Melker Blomberg 0+2, Stefan Klinga 1+0, Hampus Karlsson 1+0, Marcus Jansson 0+1, Mattias Änstgård 0+1.