Storvik starkast i premiären

Det blev förlust för Lokets damer när man under lördagen hade hemmapremiär emot Storviks IF. Loket kom inte upp till den nivå man kan spela på. Storvik var en klass bättre och kunde vinna rättvist med 4-5.

Gästerna börjar bäst och kan ta ledningen med 0-1 nästan omgående. Storvik för spelet i den första perioden och Loket får tacka Petra Holm i målet för att siffrorna stannade vid 0-1 efter 20 minuters spel.

Petra Holm i Loket-kassan hade en strålande dag i buren och tilldelades priset som bästa Loket-lirare

I den andra perioden kommer Loket ut bättre men får inledningsvis inte utdelning. Dessvärre kan Storvik göra både 0-2 och 0-3. Det känns då som matchen håller på rinner Loket ur händerna. Men Sandra Bergman kan i slutet av perioden göra det historiska första målet. 1-3 och det skapade energi i Loket-laget inför tredje perioden.

Tyvärr fick Storvik en drömstart även i den tredje perioden och gör 1-4. Storvik har även ledningen med 2-5 med mindre än tre minuter kvar att spela. Då klev Cecilia Nyström fram och gjorde både 3-5 och 4-5, bägge gångerna assisterad av Therese Tillenius. Uret stod på 18.28 vid sista målet. Det skapade rejält tryck i hallen men tyvärr kom man inte närmare än så.

Nu får laget träna på och ladda om inför nästa match som spelas 29 oktober hemma mot Insjön/Leksand.

IBF Lokomotiv Avesta – Storviks IF 4-5 (0-1,1-2,3-2)

Skott: 15-28 (5-11,5-7,5-10)