Tessan: ”Äntligen hemmapremiär”

På söndag är det dags för hemmapremiär för Loket Ladies när Gävle GIK kommer till Kopparhallen. Loket Ladies förlorade premiären mot förhandsfavoriten i serien Storvreta IBK. Men nu på söndag siktar laget såklart på att spela in de första poängen i serien. Dags att kolla läget med kaptenen i Loket Ladies Tessan Tillenius.

#9 Tessan Tillenius

Hemmapremiären mot Gävle på söndag. Hur känns den personliga formen?
– Ja! Äntligen hemmapremiär!😃 Min egen form är hyfsad. Jag har inte kunnat träna riktigt som jag önskat under delar av försäsongen av olika anledningar men jag är inte orolig, det är en lång säsong så formen hinner infinna sig.

Dina tankar efter seriepremiären mot Storvreta? Vad gjorde vi bra respektive mindre bra?
– Väldigt roligt att få köra igång matchandet i division 1! Att dessutom få göra det mot favorittippade Storvreta var bra, nu vet vi var nivån ligger och vad vi har att jobba på.
Mindre bra var att vi bjöd på lite för mycket i det låga försvaret och det straffar sig direkt mot ett så skickligt lag. Det vi gjorde bra var att vi ändå försökte spela vårat spel och mest imponerande var allas arbetsinsats!

Vad vet du om söndagens motståndare Gävle?
– Jag har lite koll på dem från att vi mötte dem i div 1 med Krylbo för två år sedan och jag tror att de värvat rätt bra inför säsongen.

Vad har du för förväntningar på denna säsong?
– Jag förväntar mig att vi kommer ha en stor utveckling under säsongen, både som lag och individuella spelare. Det känns otroligt roligt att vi fick och tog chansen att kliva upp en divison och få en ”riktig” säsong med nästan dubbla antalet matcher mot förra säsongen. Som jag ser det har vi en del nyckelmatcher under säsongen som blir extra viktiga att vinna för att hänga kvar men jag tror att vi kan bli en lite jobbig överraskning för flera lag i serien.

Vad får vi se från Loket Ladies på söndag?
– Förhoppningsvis riktigt fartfylld innebandy!