Tre poäng i Forsbacka!

Loket tog under fredagskvällen sin femte raka seger när man bortabesegrade Forsbacka med 13-7. Forsbacka är känt för att vara ett riktigt starkt hemmalag och detta var en fin skalp för Loket.

Kristoffer Mosell skickar in 1-0 till Loket redan efter 55 sekunder vilket ger medvind redan från början. Loket fortsätter att vara effektiva och efter 11.27 kan Linus Klinga hitta nät vilket innebar 0-3. Forsbacka reducerar till 1-3 innan Robert Lilja kan skicka in 1-4 i Power Play. Ett resultat som stod sig till första periodpaus. En rättvis ledning och stabilt spelande Loket.

Loket rivstartar de första minuterna på den andra perioden. Redan efter 4.28 leder Loket med hela 2-8 efter en härlig energi i början av perioden. Men Forsbacka ville inte ge upp matchen utan hittade ny energi efter en time-out. Då är det en period där Forsbacka trycker på rejält och Loket uppträder stressat. Forsbacka kan äta sig närmare och man tar sig fram till 5-8. Då tar Loket time-out. Där hittar Loket energi och kan ta tillbaka initiativet i slutet av andra perioden. Riktigt skönt när Martin Apell kan göra 5-9 i slutet av perioden. Ett resultat som står sig till paus.

Martin Apell stekhet och noterades för 2+2

Forsbacka kan göra 6-9, 4.14 i tredje perioden. Men därefter har Loket relativt god kontroll på händelserna. Forsbacka är såklart tvungna att trycka fram och därmed också släppa ytor bakåt. Det är också ytor som Loket tar tillvara på och kan rinna ifrån i målprotokollet till slutresultatet 7-13.

Totalt sett har Loket ett tätare försvar och ett bättre målvaktsspel denna kväll. Spelarna ger verkligen allt i defensiven och gör det möjligt för Joakim Gruvsjö att briljera i Loket-kassen. Nu får laget suga på den här karamellen över helgen. Sen är det ny träningsvecka och börja blicka fram emot IBF Falun Ungdom 2 söndagen 3 december. Den spelas hemma i Kopparhallen, missa inte den!

Robert Lilja Kommenterar matchen så här..

– Det blir egentligen en snarlik analys som senast mot Digers. Vi åker upp till en liten hall, något vi inte är vana vid, och tar ändå tag i matchen och gör den till våran. Förutom en dipp i andra perioden så är det vi som bestämmer hur den här matchen ska utveckla sig! Vi är återigen ett helt gäng som river, sliter och brottas för att få åka hem med dom där 3 viktiga poängen. Och vi belönas ju därefter. En otroligt fin laginsats rakt igenom. Extra plus lär ändå Äpplet (Martin Apell) ha. Det märks tydligt att han har börjat förstå vad som krävs i division 3. Och därmed syns han nu också allt flitigare i protokollet. Jättekul! Just nu går fasen Loket på högvarv, det är bara å hålla i sig! #tufftuff

Forsbacka IK – IBF Lokomotiv Avesta 7-13 (1-4,4-5,2-4)

Period 1
Mål 00:55 0-1 Kristoffer Mosell (Linus Klinga) IBF Lokomotiv Avesta
Utvisning 02:35 Linus Klinga (Ej avlägsnat avslagna klubbdelar, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta

Time Out – Hemma 05:33
Utvisning 07:38 Kristoffer Mosell (Spel utan klubba, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta
Utvisning 10:42 Robert Lilja (Liggande spel, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 11:02 4-8 Erik Norin (Max Vidlund) Forsbacka IK
Mål 13:21 5-8 Sebastian Olsson (Max Vidlund) Forsbacka IK
Time Out – Borta 13:21
Mål 17:50 5-9 Martin Apell (Linus Södergren) IBF Lokomotiv Avesta