Tredje raka för Loket!

Ännu en skön seger och ett steg i rätt riktning.


Innan matchen startat så har vi stor respekt för dagens motstånd, som var Sunborn GOIF. Laget har startat serien med tre vinster och en oavgjord match. Vilket visar sig vara rätt under matchen då Sundborn rullar bollen skickligt inom laget. Ett ungt lag med mycket energi. I början så får vi inrikta oss på att försöka försvara och skydda bollen när vi väl vinner den. Från början så har Sundborn några chanser och skapar hög press på våra backar. Då bryter Filip Spennare bollen på mittplan och lyckas vända sig rätt för skott och sätter den högt i nättaket. Fem minuter senare så gör Niklas Lööf 2-0 på ett liknande sätt där vi bryter bollen på deras planhalva. Sundborn har ett spelsystem där dom hela tiden placerade en spelare bakom våra backar och på det viset kunna vända spelet mycket snabbt. Det är också deras reduceringsmål blir till i samband att vi gör ett misstag i bytet. 2-1 står efter första perioden och skotten är 7-8. Mycket jämn tillställning.

 

Andra perioden börjar vi starkt och och bryter bollen högt och bakom deras mål och Johan Lindström kliver runt målvakten och ”troklar” in bollen bakom målvakten efter 2.16 spelat. 7,08 så får vi frislag på deras planhalva på höger sidan och vid bollen står Linus Alander som inte tvekar i detta läge utan väljer dra till ett slagskott i första krysset. 4-1 efter att vi spelat enbart sju minuter av andra perioden. Hittills så har vi börjat plocka mark och får spelet lite dit vi vill. Men sen kommer det en situation där skottet kommer från mittplan och en skymd Fredrik Spennare i målet hinner inte ta den. Fredrik Spennnare som för övrigt var åter igen fenomenal i målet!

Vi får in otroligt viktiga 5-2 målet efter 11:51, åter igen skapas chansen av Johan Lindström som bryter bollen högt, tar med sig och skjuter i stolpen och returen rakt ut till Mikael Glänström som rakar in bollen.

Tredje perioden blir lite som våra alla matcher har varit hittills.. OTROLOGT SPÄNNANDE! Motståndarlaget pressar på och får med sig några utvisningar och vi blir tillbaka pressade. 8.22 så gör Sundborn 5-3 och nu har jakten startat. Utvisning emot oss 16:11 gör det inte lättare och vi sliter stenhårt men nu lyckas Sundborn få in bollen och gör 5-4 efter att vi spelat 17:47 av sista perioden. Mitt i Sundborns sista press så gör dom misstaget att skicka in målvakten när vi kontrar innan dom hunnit fått ut deras sjätte spelare. Detta resulterar i utvisning efter 19:08 och vi känner att detta kan nu gå vägen. MEEEEEEEEEN i matchens sista sekund så får Sundborn frislag bara några meter ifrån mållinjen. Vi avvärjer detta och vinner matchen efter ännu en mycket stark insats av laget.

Vi gör ett stort steg i rätt riktning idag med betydligt mindre utvisningar än tidigare matcher. Samtidigt så gör laget riktig laginsats och vinner en match som är otroligt jämn. Som jag tidigare sade så skulle målvaktsspelet bli en stor fråga och hittills så har målvakterna räddat oss i sista perioderna.

Tredje matchen, Tredje vinsten! Räkna med en spännande höst!

 

// COACHERNA!