Tredje raka segern för damerna!

Damerna tog under lördagskvällen sin tredje raka seger när man bortabesegrade Kais Mora UIF 2 med 3-8. Det gick länge trögt med målskyttet men tack vare en rejäl ketchup-effekt i tredje perioden kunde man spela till sig alla tre poängen hem till Avesta.

Loket tar tag i matchen direkt och pressar bitvis på rejält mot Moras mål. Men innebandyn är inte alltid logisk. 12.14 kan Mora göra 1-0 och kort därefter gör man 2-0 i power play. Men Loket fortsätter att pressa på mot Moras storspelade målvakt. Cecilia Nyström kan trycka in 2-1 15.03. Men det är Mora som leder efter den första perioden.

I den andra perioden går visserligen Loket ner sig lite men ändå är man det lag som bestämmer ute på planen. Mora ser alltmer tröttkört ut. Mora målvakt fortsätter att storspela och när hon inte tog bollarna så var det bollar i ramen. Frustrerat var ordet för mellanakten. Cecilia Nyström kunde dock kvittera i slutet av perioden och det var minst sagt rättvist.

I den tredje är det inget snack. Loket dominerar totalt och får den här perioden också utdelning på sitt övertag. Frida Södergren sätter tidigt 2-3. Sedan rullar det bara på och frågan var bara hur stor segern skulle bli. Det stannar vid 3-8.

Återigen en gedigen insats av Loket Ladies. Segern innebär att man kliver upp på andra plats i en haltande tabell. Nästa helg kommer Furuvik på besök till Kopparhallen. Gissningsvis blir det en tuffare match då.

KAIS Mora UIF 2 – IBF Lokomotiv Avesta 3-8 (2-1,0-1,1-6)

Period 1
Mål 12:14 1-0 Johanna Holknekt (Caroline Siivikko) KAIS Mora UIF 2
Utvisning 12:47 Therése Tillenius (Otillåten trängning, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 13:36 2-0 Isa Halvarsson (Caroline Siivikko) KAIS Mora UIF 2
Mål 15:03 2-1 Cecilia Nyström (Therése Tillenius) IBF Lokomotiv Avesta

Period 2
Mål 17:59 2-2 Cecilia Nyström (Therése Tillenius) IBF Lokomotiv Avesta

Period 3
Mål 01:16 2-3 Frida Södergren (Johanna Berg) IBF Lokomotiv Avesta
Utvisning 06:10 Frida Södergren (Otillåten trängning, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 08:57 2-4 Johanna Berg (Lina Nilsson) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 12:42 2-5 Cecilia Nyström (Lisa Hedin) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 13:30 2-6 Frida Södergren (Therése Tillenius) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 18:50 2-7 Ida Wallin (Therése Tillenius) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 19:04 2-8 Therése Tillenius IBF Lokomotiv Avesta
Mål 19:59 3-8 Lovisa Ersson (Emma Edbom) KAIS Mora UIF 2