Tung förlust i Storvik

Det blev till slut Storvik som knep alla tre poängen i lördagens toppmöte i Parkhallen. Det var länge en jämn och spännande tillställning men hemmalaget Storvik kunde rycka ifrån sista 10 minuterna och vinna med 11-7.

Det var hemmalaget som kom ut piggast. Men Loket jobbade sig in i matchen och när Linus Klinga skickar in 0-1 06.04 så var det startskottet för en stark Loketperiod. Man går fram till 1-4 efter bland annat två mål av Simon Säll. Tyvärr kom Storvik tillbaka i slutet av perioden och kunde reducera två gånger. Ledning Loket med 4-3 efter första perioden. En bra period av Loket.

Loket kommer ut bra även i andra perioden och gör även 3-5 tidigt i perioden när Linus Klinga hittar fram till Mathias Sollander som inte gjorde nåt misstag. Men sedan är det hemmalaget som tar över taktpinnen och man vänder hastigt och olustigt på matchen genom tre snabba mål fram till 6-5. Mathias Sollander kan återigen hitta nätet och göra 6-6 i power play. Tyvärr kunde Storvik replikera i slutet av perioden och ledning för Storvik med 7-6 efter två perioder.

Loket kommer ut med bra energi i tredje perioden och när Loket reducerar till 8-7 har man massor av energi laget. Återigen var det Mathias Sollander som överlistat hemmamålvakten. Tiden var då 7.17. Tyvärr får Loket avsluta sista 11 minuterna med en hel del boxplay. Och i power play var Storvik skoningslösa och dödar matchen och vinner med 11-7.

I det stora hela gör Loket en bra match och väl så bra som Storvik i spelet 5 mot 5. Men nu får man bita i det sura äpplet och sedan börja ladda, och försöka hoppa tillbaka på vinnarspåret kommande helg. Då kommer KFUM Falun på besök till Kopparhallen i sista matchen innan juluppehållet.

Spelande tränare Robert Lilja kommenterar matchen så här..
– ”Ja hur sammanfattar man det här.. Tungt ikväll. I 5mot5 stör vi dom, och matchen ser länge ut att kunna sluta lite hursomhelst. Känslan är att vi kommer orka riva med oss minst en poäng hem. Sedan skjuter vi oss själva i knäskålen i tredje. När matchen verkligen kokas ner och ska avgöras, så har vi tyvärr inte kylan och psyket för att mäkta med att rubba dom. Vi spenderar halva tredje i numerärt underläge, och då slår man inte serieledarna borta. Inte svårare än så egentligen. Vi har lite självrannsakan att jobba med.
Jag som tränare hittar dock trots mörkret som fyller mig just nu en del bra saker jag tar med mig från den här matchen såsmåningom. Just nu är det dock mest frustration. Vi klantade bort det här. Men vi reser oss, var så säkra.”

Storviks IF – IBF Lokomotiv Avesta 11-7 (3-4,4-2,4-1)

Skott: 29-25 (13-9,8-7,8-9)
Publik: 101

Period 1
Mål 06:04 0-1 Linus Klinga IBF Lokomotiv Avesta
Mål 07:21 0-2 Simon Säll (Melker Blomberg) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 12:04 1-2 Andreas Ehn-Engvall (Viktor Söderholm) Storviks IF
Utvisning 12:39 Melker Blomberg (Otillåten trängning, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta

Mål 07:17 8-7 Mathias Sollander (Robert Lilja) IBF Lokomotiv Avesta
Utvisning 08:57 Tobias Lilja (Osportsligt uppträdande, 2+10 min) IBF Lokomotiv Avesta
Utvisning 09:42 Andreas Ehn-Engvall (Hårt spel 2 min) Storviks IF
Utvisning 09:42 Melker Blomberg (Fasthållning, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta
Utvisning 09:42 Tobias Lilja (Matchstraff 1) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 10:23 9-7 Manne Pettersson (Oscar Wedmark) Storviks IF
Mål 13:21 10-7 Emil Sjöström (Oscar Wedmark) Storviks IF
Mål 15:36 11-7 Mike Sterner (Johan Lindkvist) Storviks IF
Time Out – Borta 15:36 IBF Lokomotiv Avesta
Utvisning 19:37 Robin Klinga (Våldsamt slag, 5 min) IBF Lokomotiv Avesta