Tvärstopp för Loket i Forsbacka

Loket hade en tung kväll när man under fredagskvällen mötte serieledarna Forsbacka på bortaplan. Hemmalaget var helt enkelt ett nummer för stort och kunde vinna med klara 14-6.

Forsbacka tar tag i matchen i den första perioden och Loket har svårt att hänga med. Forsbacka visar upp ett enormt bra skytte i den första perioden och leder efter 20 minuter med 5-2. Såklart ett jobbigt läge inför andra.

I den andra perioden fortsätter Forsbacka att visa upp en fantastisk effektivitet i sitt skytte och kan rinna ifrån målmässigt. Även om Loket spelar med en hög energi och faktiskt spelar ganska bra innebandy bitvis i mittenakten. Men Loket får kriga enormt för sina mål och har inte samma kliniska avslut som hemmalaget. 10-4 efter två perioder.

Den sista perioden präglas av enormt många utvisningar. Loket gör 10-5 i inledning av tredje och hade därefter bra lägen i powerplay att krypa närmare. Men bollen ville inte in. Istället kan Forsbacka dryga ut ledningen och till slut vinna med 14-6.

I det stora inte mycket att orda om. Forsbacka är i dagsläget ett starkare innebandylag med många skickliga innebandyspelare. För Loket gäller det att ladda om inför nästa helg då Älvdalen gästar Loketborgen.

Forsbacka IK – IBF Lokomotiv Avesta 14-6 (5-2,5-2,4-2)

Skott: 38-30 (13-6,13-10,12-14)