Uddamålsförlust för damerna

Lokets damer och IBF Ludvika bjöd på en jämn och spännande match under onsdagskvällen. Men Loket saknar det rätta flytet just nu och bortalaget Ludvika kunde vända i slutskedet av matchen och vinna med 5-6.

Loket får drömstart när Therese Tillenius kunde pricka in 1-0 redan efter 16 sekunder. Första perioden är jämn och chanser skapas åt bägge håll. Bortalaget kunde vända på steken och gå fram till 1-2 innan Erika Toroska kunde kvittera. Ett rättvist resultat efter den första perioden.

Den andra perioden fortsätter att vara jämn. Frida Södergren och Lisa Hedin kunde hitta nät i mittenperioden och se till att Loket hade ledningen med 4-3 efter 40 minuters spel.

Innebandyn är inte alltid logisk. I den sista perioden är Loket det bättre laget och har ledningen med 5-4 ända fram till 17.14. Då kunde Ludvika kvittera. Sedan kunde även Ludvika pricka in 5-6 med en minut kvar. Trots att Loket tog ut målvakten och fick tryck mot Ludvika-kassen så kunde bortalaget hålla undan och vinna.

Totalt sett en bra insats som förtjänade ett bättre öde. Damerna har haft mycket ”stolpe-ut” under försäsongen och har inte fått resultaten med sig. Men laget har hela tiden blivit bättre och kommer vara väl förberedda för premiären 14 oktober mot Storvik.

IBF Lokomotiv Avesta – IBF Ludvika 5-6 (2-2,2-1,1-3)

Skott: 26-18 (9-8,7-7,10-3)