Sudden-seger i Hofors

Loket inkasserade två poäng på kontot när man under fredagskvällen bortabesegrade tabelljumbon Hofors IBK med 8-9, efter övertid.

Loket kommer ut bra och för spelet i den första perioden. Laget skapar som vanligt en hel del framåt. Loket tar också en tidig ledning. Lokets burväktare Joakim Gruvsjö hade en relativ lugn första period. Loket förtjänar att gå till periodpaus med ledning med bollen ville inte studsa rätt utan det är 1-1 efter första perioden.

I den andra perioden böljar spelet mer fram och tillbaka och lagen byter chanser med varandra. Men totalt sett över perioden så är Loket det bättre laget även i den andra perioden. Efter två perioder hade Loket skjutit 38 skott mot hemmalagets målvakt Mattias Östlund, som då var rejält uppvärmd. Efter 40 minuters spel har vi ställningen 5-5 på tavlan och det var helt öppet inför sista akten.

Hofors kommer ut bra i den sista perioden och kan göra 6-5 redan i första bytet. Men därefter tar Loket spelet. Många tror nog att Loket ska spela hem segern när Robert Lilja sätter 6-8 till Loket, tid 12.35. Men tyvärr så replikerar Hofors tämligen omgående genom att göra 7-8. Hemmalaget tar på slutet ut målvakten och kan där göra 8-8 och tvinga fram förlängning.

I förlängningen ser Hofors tröttkörda ut och Loket bombarderar Hoforskassen. Men det dröjde till 04.09 innan Linus Klinga kunna hitta nät och ge Loket två poäng.

Totalt sett är det här match där Loket är det bättre laget större delen av matchen och ska vinna. Hofors målvakt Mattias Östlund var dock en best i målet och räddade med förlängningen inräknat över 60 skott.

Nästa helg väntar tuff batalj i Kopparhallen då IBF Falun Ungdom 2 kommer på besök.

Hofors IBK – IBF Lokomotiv Avesta 8-9 e.f. (1-1,4-4,3-3,0-1)

Skott: 31-55 (9-16,14-22,8-18)