Loket chanslösa mot starkt Hedemora

Det var upplagt för en riktig derbyfest med rekordstor publik i Kopparhallen när IBF Hedemora kom på besök. Men bortalaget var alldeles för bra för ett väldigt blekt Lokomotiv. Hedemora kunde vinna med hela 5-16. Det var en bedrövad Robert Lilja efter förlusten och här delar han med sig av tankarna från matchen.

Ojojojojjj… Var börjar man?
Tack Hedemora för innebandylektionen. Tack till alla som kom och kikade, och förlåt för att vi kollapsar som ett korthus i en orkan. Otroligt trist. Och hemskt att uppleva som spelare helt ärligt.
Det finns några små perioder i den här matchen där jag inte känner att vi behöver skämmas. Små delar där vi gör vad vi kommit överens om och det faktiskt känns som att det är match. Problemet blir att i övriga delar – större delen av matchen – så är det som att Hedemora kapat vår kroppspulsåder. Vi blöder nåt fruktansvärt, vi gör knappt ett rätt någonstans. Och bollarna fullkomligt rasar in. Exempelvis tycker jag ärligt att i första perioden är det match i 15 av 20 minuter. Där står det 0-0, även om dom redan hunnit med nån ramträff, så har vi också våra lägen, och känslan är att detta blir en tuff batalj. Dom sista 4 minuterna av perioden slutar 0-5. Och det var det liksom. Tack och god natt. Och vi fortsätter sedan att svaja så hela matchen. Med allt färre toppar å allt djupare dalar. Såhär i efterhand vet jag ärligt talat inte ens om vi hade orkat rå på Hedemora igår oavsett om vi orkat hålla disciplinen och haft ben och huvuden påkopplade i 60 minuter. För vilken match dom gör, det kan ingen snacka bort. Och lite mer nu än när vi mötte dom borta, så hade jag efter matchen känslan av att detta är den här serien bästa lag punkt slut. Tråkigt bara att vi ställer till det så vi ska behöva skämmas, för såhär illa hade det inte behövt sett ut. Nu lär vi försöka skaka av oss detta debacle, och hitta tillbaka. Ny match mot nytt topplag nästa helg. Vi börjar där.

IBF Lokomotiv Avesta – IBF Hedemora 5-16 (0-5,3-7,2-4)

Skott: 18-34 (5-16,9-10,4-8)
Publik: 210 (publikrekord)