Sebastian Larsson inför mötet med Loket

På söndag kommer IBF Ludvika på besök till Kopparhallen. Då kommer också en bekant spelare för Avestapubliken tillbaka, Sebastian Larsson. Sebastian hade en kort sejour i Loket-tröjan säsongen 17/18. Vi kollar läget med den målfarlige forwarden inför matchen mot Loket på söndag.

Ludvika är femma i tabellen, placeringen ovanför Loket. Vad säger du om er säsong så här långt?
– Godkänt ändå. Vi har spelat upp oss om man jämför med förra säsongen så vi är på rätt väg. Vi har större bredd i truppen jämfört med förra säsongen som gör att vi kan hålla hög fart på både matcher och träning.

Ni besegrade Åmots IF på bortaplan med 9-8 den gångna helgen. Hur är formen på Ludvika efter julvilan?
– Jag tycker den är bra. Vi fortsätter där vi slutade vid juluppehållet och blir starkare som lag för varje vecka som går.

Tre mål senast från din klubba när ni besegrade Åmots IF, hur är din personliga form?
– Formen är bättre än jag trodde, innan matchen mot Åmot så har jag inte spelat sedan slutet av november pga skada så är förvånad ändå att jag hittat formen direkt, så nu kan det bara bli bättre.

Vad blir viktigt i Ludvikas spel för att vinna mot Loket i Kopparhallen på söndag?
– Ha tålamod i vårt försvar och göra de vi är bäst på och ta vara på våra lägen.

Vill du tippa matchen?
– Tippar 7-8 med sent avgörande.

När lagen möttes i premiären i höstas så kunde Loket vinna i Ludvika Sporthall med 8-9 efter förlängning. Ludvika ligger för närvarande på femteplats i tabellen en poäng före Loket på sjätte plats.

Kapten Blomberg inför Ludvika

Söndag 19 januari är det dags för Loket att teka igång andra halvlek av säsongen när IBF Ludvika gästar Kopparhallen. Lokets lagkapten Melker Blomberg delar här med sig av sina tankar om det som varit och matchen mot IBF Ludvika.

Hur summerar du första delen av säsongen?
– Nej den har väl inte riktigt vart godkänd, vi har haft lite oflyt med några uddamålsförluster. Men överlag så lär vi höja oss några snäpp nu när serien vänder för att få marginalerna på våran sida istället för att ha dom emot oss.

Melker Blomberg har från sin centerposition noterats för 20 poäng (11+9) på 7 matcher under första halvan av serien.

Kommande helg väntar IBF Ludvika hemma i Kopparhallen, dina förväntningar på den matchen?
– Jag förväntar mig att vi ser ett riktigt taggat Loket, som bjuder på fart från start och självklart massa mål.

Vilka blir viktiga nycklar för att besegra Ludvika?
– Nycklarna blir att spela ett tajt och aggressivt försvarsspel och utnyttja vårat kontringsspel, det är då vi är som bäst.

Vi har gjort klart med ett spektakulärt nyförvärv i Fredrik Åhlberg, dina tankar om din nya lagkompis?
– Här har vi en spelare som kommer bjuda på show i Kopparhallen. Med sina zorroskills så är han helt oberäknelig och motståndaren kommer nog stå som vi gjorde första träningen och fråga sig själv vad det var som hände. Det är riktigt kul att han har valt att spela med oss.

Vill du tippa matchen?
– Jag tror vi vinner med 9-6

Vem hänger Lokets första kasse och vem tar första utvisningen på söndag?
– Jag tror det blir Collén som stänker upp ett bågskott i krysset. Ja man har nog svårt att säga nånting annat än Dennis Lundwall här, skulle chansa på att han åker ut för hårt spel.

 

Se till att komma och heja fram Melker och övriga i Loket söndagen den 19:e januari.

Meriterad poängkung klar för Loket!

Dagen innan jul kom tomten med paket till Loket. Nu är det klart att den 34-årige bollkonstnären från Västerås Fredrik Åhlberg spelar resten av säsongen i Loket.

Fredrik Åhlberg har ett gediget CV med bland annat matcher i SSL och ett proffsäventyr i Schweiz på meritlistan. Utöver det har Fredrik öst in poäng på olika nivåer i det svenska seriesystemet. Säsongen 2017/2018 noterades Åhlberg för 108 poäng på 19 matcher med Kungsör i division 2 bland annat. Utmärkande för Åhlberg är att det är en extremt skicklig ”zorro-spelare”.

Lokets sportchef Jonny Eritz kommenterar värvningen så här..
Jag har varit på ”Ålen” tre år i rad nu och har tröttat ut honom så äntligen kommer han och spetsar till våran offensiv, som redan var bra till att nu bli seriens klart vassaste. Han är i mitt tycke en av Västmanlands bästa offensiva spelare och med hans speciella stil kommer han vara svårläst för backarna i vår serie. Han kommer att göra mycket för vårat lag med sin seriositet och erfarenhet, och kommer kämpa för varje poäng för laget. Är riktigt nöjd att det blev klart lagom till julskinkan. Kommer bli en trevlig syn att titta på Loket i Kopparhallen. Välkomna, hälsar Jonny.

Tränare Robert Lilja ger sin kommentar här..

Fantastiskt kul att Fredrik väljer att spela med oss! ”Provträningen” han gjorde med oss förra veckan är nåt av det sjukaste jag sett i Kopparhallen. Ett riktigt trevligt verktyg för mig att stoppa ner i vår redan fina offensiva verktygslåda. Och garanterat även en trevlig ny bekantskap för vår publik. Nu jagar vi lite upprättelse den andra halvan av den här serien, säger Robban.

Fredrik Åhlberg kommer att spela i tröja nummer 69. Vi hälsar ”Ålen” varmt välkommen till Loket!

#69 Fredrik Åhlberg

Född: 1985
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Spelartstatistik

Säker seger mot Smedjebacken

Det blev en säker och stabil seger mot tabelljumbon Smedjebackens IBK under söndagen med hela 14-4. Matchen var den sista innan det blir uppehåll över jul och nyår.

Loket sätter fart direkt från start av matchen och kopplar greppet om händelserna. Loket vinner skotten i den första med 24-14 och kan också ha ledningen efter 20 minuters spel med 6-2. Trots ett stort tryck mot gästernas kasse så var Loket lite väl givmilda i försvaret och Smedjebackens skapade flera bra målchanser utöver målen men då briljerade Lokets burväktare Robin Blomquist.

Den andra perioden börjar väldigt lojt från Lokets sida och Smedjebacken gick verkligen för att skaka liv i matchen. Men då klev Robin Blomquist återigen fram med några viktiga räddningar. Loket vaknade dock till och kunde trots allt vinna med perioden med 3-1.

9-3 efter två perioder och matchen kändes avgjord. Tredje perioden blev därmed en ganska avslagen historia. Det var bara en fråga hur mycket Loket skulle vinna med. Det stannade vid 14-4.

Johan Gunell var på spelhumör och satte sina första mål i Loket-tröjan.

Lokets tränare Robert Lilja säger så här om matchen..
– Inte så jättemycket att säga om gårdagens match egentligen. Vi vinner komfortabelt utan att glänsa. Det positiva är väl att vi lyckas hålla en någorlunda nivå i tre perioder trots att matchen känns avgjord rätt tidigt, säger Robban.

IBF Lokomotiv Avesta – Smedjebackens IBK 14-4 (5-2,3-1,5-1)

Skott: 54-36 (24-14,15-12,15-10)
Publik: 65

Period 1
Mål 1 – 0 Johan Gunell Ass: Robert Lilja 08.56
Utvisning Marcus Jansson Otillåten trängning, 2 min 10.07
Mål 1 – 1 Daniel Kjenslie Ass: Andreas Johansson 10.47
Mål 2 – 1 Kristoffer Mosell Ass: Tobias Lilja 11.17
Mål 3 – 1 Kristoffer Mosell Ass: Tobias Lilja 15.08
Utvisning Andreas Parling Hårt spel 2 min 15.25
Mål 4 – 1 Melker Blomberg Ass: Linus Klinga 16.14
Mål 5 – 1 Dennis Karlsson Ass: Melker Blomberg 16.27
Mål 5 – 2 Andreas Johansson Ass: Daniel Kjenslie 17.22
Mål 6 – 2 Melker Blomberg Ass: Linus Klinga 19.22

Period 2
Räddad straff Robin Blomquist 06.06
Mål 7 – 2 Marcus Collén Ass: Robert Lilja 08.36
Mål 8 – 2 Sebastian Lundwall Ass: Marcus Jansson 12.55
Mål 8 – 3 Kim Björkqvist Ass: Göran Lindquist 13.21
Utvisning Joakim Karlsson Slag, 2 min 13.54
Mål 9 – 3 Melker Blomberg Ass: Dennis Karlsson 16.36

Period 3
Mål 10 – 3 Marcus Collén Ass: Robert Lilja 02.38
Mål 11 – 3 Johan Gunell Ass: Dennis Lundwall 02.56
Mål 12 – 3 Dennis Karlsson Ass: Melker Blomberg 04.06
Timeout Begärd av bortalag 04.06
Utvisning Dennis Lundwall Otillåten trängning, 2 min 04.49
Straffmål 12 – 4 Tobias Sundkvist 08.31
Mål 13 – 4 Linus Klinga Ass: Johan Gunell 09.47
Utvisning Kim Björkqvist Slag, 2 min 10.50
Straffmål 14 – 4 Linus Klinga 13.47
Utvisning Göran Lindquist Upprepade förseelser 2 min 17.08
Utvisning Osportsligt uppträdande, 2+10 min 19.57
Utvisning Matchstraff 2 19.57

20.00

Förlust efter sudden mot Strömsbro

Trots en bitvis bra insats fick Loket nöja sig med en poäng borta mot Strömsbro. Här ger Lokets tränare Robert Lilja sin syn på matchen.

Vi får med oss en riktigt ”sur” poäng ikväll. En poäng borta mot Strömsbro är i sig inget att skämmas för. Dom ligger med i toppen av tabellen av en anledning. Sättet vi tappar dom andra två poängen svider däremot ordentligt. Vi hamnar i ett rejält flow i första perren och är otroligt kliniska och effektiva. Matchbilden skiftar lite i andra, vi får inte fast bollen riktigt lika bra på deras planhalva och får mer förlita oss på omställningar. Dom gör vi dock bra och en av sakerna som svider är att vi faktiskt enligt mig i andra perioden har en hög chanser att snudd på döda matchen där. Vi gör en del bra saker i tredje perioden också. Men vi blir kanske lite skakiga, och tappar tyvärr konceptet som vi hållit oss till så fint i två perioder litegrann. Nåt felbeslut här och där, lite för mycket tappade bollar och kanske lite för snålt med tålamod, och plötsligt så står det fem-fem på tavlan. Sedan ramlar det in en boll i sudden efter att vi haft flertalet lägen och någon situation där man önskar att domarna hade hjälp av VAR.
Som sagt, en riktig kalldusch och en poäng med sur eftersmak. Men så småningom får vi trots allt se detta för vad det var. En poäng borta mot ett bra lag. Ett steg i rätt riktning, säger Robert Lilja.

Strömsbro IF – IBF Lokomotiv Avesta 6-5 (1-5,1-0,3-0,1-0)

Skott: 23-19 (6-11,6-3,10-4,1-1)
Publik: 72

 

Period 1
Mål 0 – 1 Kristoffer Mosell Ass: Tobias Lilja 01.29
Mål 0 – 2 Marcus Collén Ass: Robert Lilja 06.20
Mål 0 – 3 Linus Klinga Ass: Johan Gunell 06.58
Mål 0 – 4 Kristoffer Mosell Ass: Marcus Collén 13.20
Mål 0 – 5 Marcus Collén Ass: Tobias Lilja 15.29
Timeout Begärd av hemmalag 15.29
Mål 1 – 5 Hugo Edin Ass: Mike Sterner 17.45

Period 2
Utvisning Linus Klinga Hårt spel 2 min 08.20
Mål 2 – 5 Mike Sterner Ass: Hugo Edin 12.33

Period 3
Mål 3 – 5 Robin Forsgren Ass: Johannes Björklund 06.28
Mål 4 – 5 Manne Pettersson Ass: Mike Sterner 10.27
Mål 5 – 5 Linus Stigenberg Ass: Manne Fornander 15.06

Övertid
Mål 6 – 5 Linus Stigenberg Ass: Johannes Björklund 02.40

Forsbacka starkast i Kopparhallen

Loket förlorade mot serieledande Forsbacka IK med 6-9 i en jämn match. Forsbacka var dock starkare i tredje perioden och kunde då glida ifrån i målprotokollet.

IBF Lokomotiv Avesta – Forsbacka IK 6-9 (2-2,4-3,0-4)

Skott: 23-35 (9-11,10-11,4-13)
Publik: 102

Period 1
Mål 1 – 0 Melker Blomberg Ass: Marcus Collén 02.39
Mål 1 – 1 Alexander Breisch Ass: Oliver Fahlstedt 04.01
Utvisning Dennis Lundwall Obstruktion, 2 min 07.53
Mål 1 – 2 Pelle Wallin Ass: Max Vidlund 16.15
Mål 2 – 2 Robert Lilja Ass: Melker Blomberg 16.37

Period 2
Mål 2 – 3 Max Vidlund Ass: Leo Jonsson 00.29
Utvisning Tobias Hägglund Slag, 2 min 01.52
Utvisning Sebastian Olsson För många spelare på plan, 2 min 03.54
Mål 3 – 3 Christian Persson Ass: Marcus Collén 04.01
Mål 3 – 4 Alexander Breisch Ass: Pelle Wallin 06.59
Utvisning Melker Blomberg Otillåten trängning, 2 min 07.44
Mål 4 – 4 Marcus Collén Ass: Melker Blomberg 13.51
Mål 5 – 4 Melker Blomberg Ass: Marcus Collén 17.56
Mål 5 – 5 Alfons Thysell Ass: Dennis Wigren 18.14
Mål 6 – 5 Melker Blomberg Ass: Robert Lilja 18.39

Period 3
Mål 6 – 6 Alfons Thysell Ass: Dennis Wigren 05.09
Mål 6 – 7 Sebastian Olsson Ass: Alexander Carlberg 05.15
Mål 6 – 8 Sebastian Olsson Ass: Tobias Hägglund 14.03
Timeout Begärd av hemmalag 18.33
Mål 6 – 9 Leo Jonsson 19.51

Seger mot Åmots IF

Loket studsade under söndagen tillbaka på vinnarspåret när man mötte seriejumbon Åmots IF på bortaplan. Loket kunde avgöra sent och ta med sig samtliga tillbaka till Avesta. Segern skrevs till 8-9 i Lokets favör och tränaren Robert Lilja framhåller arbetsinsatsen som avgörande.

– Otroligt skön och väldigt viktig vinst för oss efter dubbla uddamålsförluster. Vi letar fortsatt efter det där sista ”stämmet” ute på banan. Men den här matchen gör vi en 100-procentig arbetsinsats, och har skallarna på rätt ställe i 60 minuter. Det räcker för att vi ska få åka hem med 3 förlösande poäng. Fortsatt hårt arbete väntar, i helgen kommer serieledarna Forsbacka IK på besök, säger Robert Lilja.

Lokets burväktare Robin Blomquist visade storform och stod för flera helt avgörande räddningar.

Lokets Linus Klinga visade återigen klass och svarade 5 poäng och hänger på i toppen av seriens poängliga.

Åmots IF – IBF Lokomotiv Avesta 8-9 (3-3,2-2,3-4)

Skott: 41-29 (14-11,14-7,13-11)
Publik: 51

Period 1
Mål 0 – 1 Kristoffer Mosell 02.09
Utvisning Marcus Jansson Slag, 2 min 06.30
Mål 1 – 1 Max Molin Ass: Herman Nyholm 08.30
Mål 2 – 1 Joel Högberg Ass: Joakim Lingblom 08.43
Mål 3 – 1 Simon Strömner Ass: Joel Högberg 10.03
Utvisning Joakim Lingblom Obstruktion, 2 min 11.44
Mål 3 – 2 Linus Klinga Ass: Tobias Lilja 13.28
Mål 3 – 3 Robin Klinga Ass: Linus Klinga 13.58

Period 2
Mål 4 – 3 Alexander Lindström 04.38
Utvisning Kristoffer Mosell Lyftning av klubba, 2 min 08.20
Mål 4 – 4 Linus Klinga Ass: Melker Blomberg 09.56
Utvisning Dennis Lundwall Hårt spel 2 min 13.21
Mål 4 – 5 Melker Blomberg Ass: Linus Klinga 14.17
Mål 5 – 5 Rasmus Wiklund Ass: Herman Nyholm 18.11

Period 3
Mål 6 – 5 Joel Högberg Ass: Simon Strömner 00.38
Mål 6 – 6 Melker Blomberg Ass: Tobias Lilja 01.55
Mål 6 – 7 Dennis Karlsson Ass: Melker Blomberg 04.39
Mål 7 – 7 Joel Högberg Ass: Joakim Lingblom 08.17
Utvisning Joakim Lingblom Fördröjande av spelet, 2 min 13.33
Mål 7 – 8 Tobias Lilja Ass: Melker Blomberg 18.15
Timeout Begärd av hemmalag 18.15
Mål 7 – 9 Linus Klinga 18.50
Mål 8 – 9 Joel Högberg Ass: Simon Strömner 18.56

Uddamålsförlust mot Kais Mora UIF

Det blev en ny uddamålsförlust för Loket när man mötte Kais Mora UIF i Kopparhallen under söndagen. Gästande Kais Mora kunde vinna en jämn match med 9-10.

Loket spelande tränare Robert Lilja kommenterar matchen så här..
-Ännu en uddamålsförlust. Det blåser inte vår väg just nu kan man säga. 2 vinster istället för som 2 uddamålsförlusterna och vi hade legat med och smugit i toppen. Nu ligger vi istället på nedre halvan med 5 inspelade poäng. Små marginaler, men samtidigt är det 2 matcher vi slarvat bort i min bok, så vi har inga riktiga ursäkter. Vi är inte noggranna nog. Inte smarta nog. Inte distinkta nog. Och vi blöder för mycket under våra dippar. Vi har inga andra än oss själva att skylla på. Nu är läget som det är, och vi måste gnugga oss upp ur den här nedåtgående spiralen vi satt oss i. Många poäng kvar att spela om än, 3 nya redan till helgen. Vi börjar där, säger Robert Lilja.

Dennis Karlsson kunde göra säsongens första mål när han satte 4-3 till Loket i andra perioden.

Kommande helg möter Loket seriejumbon Åmots IF på bortaplan.

IBF Lokomotiv Avesta – Kais Mora UIF 9-10 (1-2,4-3,4-5)

Skott: 29-35 (9-16,10-10-10-9)
Publik: 75

Period 1
0 – 1 Nicolas Saldias Ass: Carl Svärd 04.35
Utvisning Robert Lilja Låsning av klubba, 2 min 11.39
Mål 1 – 1 Marcus Collén Ass: Marcus Jansson 13.15
Mål 1 – 2 Lucas Dahlberg 18.22

Period 2
Mål 1 – 3 William Christiansson 02.21
Mål 2 – 3 Linus Klinga Ass: Robin Klinga 04.10
Utvisning Melker Blomberg Låsning av klubba, 2 min 06.28
Mål 3 – 3 Linus Klinga Ass: Tobias Lilja 06.37
Mål 4 – 3 Dennis Karlsson Ass: Marcus Jansson 08.52
Mål 4 – 4 Emil Johansson 12.16
Utvisning Axel Olson-Holm Slag, 2 min 13.06
Mål 5 – 4 Melker Blomberg Ass: Linus Klinga 14.05
Mål 5 – 5 Anton Eriksson Ass: Axel Kronberg 16.39

Period 3
Utvisning Tobias Lilja Protest mot domslut, 2 min 01.32
Mål 5 – 6 Nicolas Saldias Ass: Carl Svärd 02.38
Mål 5 – 7 Emil Johansson Ass: Lucas Dahlberg 06.59
Utvisning Robin Klinga Obstruktion, 2 min 09.16
Mål 5 – 8 Carl Svärd Ass: Pontus Kristensson 10.20
Mål 6 – 8 Linus Klinga 11.23
Mål 6 – 9 Carl Svärd 13.28
Utvisning Anton Eriksson Fasthållning, 2 min 13.57
Mål 7 – 9 Marcus Collén Ass: Robert Lilja 14.27
Mål 7 – 10 Nicolas Saldias Ass: Emil Johansson 16.26
Utvisning Benjamin Eriksson Låsning av klubba, 2 min 16.30
Utvisning Carl Svärd Slag, 2 min 17.08
Mål 8 – 10 Linus Klinga Ass: Robert Lilja 18.13
Mål 9 – 10 Melker Blomberg Ass: Tobias Lilja 19.30

Uddamålsförlust i Forsbacka

Det blev en jämn och målrik match i Forsbacka. Precis som det alltid är där. Men denna gången var det Forsbacka som var det något bättre laget och kunde vinna med 10-9.

Här berättar Robert Lilja om matchen..
Jättejobbig torsk. Vi gör allt vi har pratat om i första perioden, vi har dom precis där vi vill ha dom och har matchen i ett järngrepp efter den. Sen inför andra händer nåt, vi går ut och gör raka motsatsen till vad vi pratat om, och får betala rejält för det. Bara några minuter in i andra har vi släppt 5 kassar. Och när det är dags för pausvila igen har vi förlorat perioden med 6 – 1. Vi kommer ut och gör en bättre tredje period. Men sitsen vi satt oss i visar sig bli för tuff, och vi orkar inte riktigt hela vägen ikapp.
Som sagt så känns den här förlusten jättejobbig. Aldrig kul att vinna 2 av 3 perioder men ändå åka hem tomhänt. Detta blev en rejäl käftsmäll till väckarklocka angående att vi måste vara på plats, göra jobbet, och följa planen i 3×20 minuter. Spretar vi ur ledet, eller snoozar på en ledning, så blir det kostsamt. Vi får rannsaka oss själva och sedan släppa denna och gå vidare till nästa. Förhoppningsvis har vi lärt oss nånting av det här.

Forsbacka IK – IBF Lokomotiv Avesta 10-9 (1-4,6-1,3-4)

Period 1
Mål 1 – 0 Max Vidlund Ass: Simon Mossberg 00.28
Mål 1 – 1 Mathias Sollander Ass: Robin Klinga 05.25
Mål 1 – 2 Kristoffer Mosell Ass: Marcus Collén 06.09
Utvisning Marcus Jansson Hög klubba, 2 min 06.40
Mål 1 – 3 Mathias Sollander Ass: Linus Klinga 07.38
Utvisning Axel Kjellberg Otillåten trängning, 2 min 08.33
Utvisning Max Vidlund Slag, 2 min 15.14
Mål 1 – 4 Mathias Sollander Ass: Marcus Collén 16.55

Period 2
Utvisning Mathias Sollander Slag, 2 min 00.13
Mål 2 – 4 Sebastian Olsson Ass: Pelle Wallin 05.01
Mål 3 – 4 Leo Jonsson Ass: Max Vidlund 05.58
Mål 4 – 4 Alfons Thysell Ass: Alexander Breisch 06.17
Mål 5 – 4 Pelle Wallin Ass: Dennis Wigren 07.04
Timeout Begärd av bortalag 07.04
Utvisning Mathias Sollander Protest mot domslut, 2 min 07.46
Mål 6 – 4 Max Vidlund Ass: Simon Mossberg 09.23
Mål 6 – 5 Marcus Collén Ass: Tobias Lilja 12.34
Mål 7 – 5 Simon Mossberg Ass: Max Vidlund 14.03

Period 3
Mål 8 – 5 Leo Jonsson Ass: Max Vidlund 00.18
Mål 8 – 6 Linus Klinga Ass: Tobias Lilja 02.39
Utvisning Robert Lilja Slag, 2 min 06.37
Utvisning Dennis Lundwall Otillåten trängning, 2 min 07.25
Mål 9 – 6 Max Vidlund Ass: Leo Jonsson 07.35
Mål 9 – 7 Robin Klinga Ass: Linus Klinga 11.46
Mål 9 – 8 Mathias Sollander Ass: Dennis Lundwall 16.03
Mål 10 – 8 Simon Mossberg Ass: Max Vidlund 16.51
Utvisning Sebastian Olsson Hårt spel 2 min 17.55
Mål 10 – 9 Linus Klinga Ass: Mathias Sollander 19.17
Utvisning Jonathan Berglund Otillåten trängning, 2 min 19.54

Loket segrade i tät match!

Loket tog en tung skalp under söndagskvällen i Kopparhallen när man besegrade IBF Falun Ungdom 2 med 6-5 i en tät och spännande match. Bortalaget IBF Falun Ungdom hade mycket boll men Loket var täta och försvarade sig på ett bra sätt.

Robert Lilja efter matchen..
Vi gör en bra match idag. En riktig lagvinst. Försvaret och arbetsinsatsen är kanon. Inställning och disciplin likaså! Även effektiviteten går väl åt rätt håll, även om vi fortfarande missar lite för många klara chanser för min smak. Därav känns det också faktiskt som att den här matchen blir lite jämnare än den hade behövt bli. Men det känns ärligt talat lite strunt samma. 3 poäng är 3 poäng, oavsett hur snygga dom är. Och att ta dom mot ett obesegrat IBF Falun Ungdom utan flera av våra tyngre pjäser på planen är jättestarkt. Är stolt över hela kollektivets insats idag.
Säsongen är ännu ung, vi gnuggar på. Vill lyfta fram Christian Persson och Robin Blomquist som var riktigt bra!

Christian Persson var het och svarade för 3+1.

Unge och talangfulle Julius Dickfors stod för en fin insats och kunde också pricka in sitt första mål i Lokettröjan.

IBF Lokomotiv Avesta – IBF Falun Ungdom 2 6-5 (3-1,1-2,2-2)

Skott: 26-26 (9-6,7-10,9-9)
Publik: 100

Period 1
Mål 1 – 0 Dennis Lundwall 04.59
Mål 2 – 0 Julius Dickfors 16.05
Utvisning Dennis Karlsson Slag, 2 min 16.32
Mål 3 – 0 Christian Persson Ass: Linus Klinga 16.43
Mål 3 – 1 Pontus Höstman Ass: Patrik Heidenberg Sjögren 17.04

Period 2
Mål 3 – 2 Linus Osbäck Ass: Julius Wallin 00.30
Mål 4 – 2 Christian Persson Ass: Kristoffer Mosell 08.48
Mål 4 – 3 Julius Wallin Ass: Isac Sellberg 09.05
Utvisning Marcus Collén Slag, 2 min 18.25

Period 3
Utvisning Robin Klinga Hårt spel 2 min 07.43
Mål 4 – 4 Kim Varga Ass: Pontus Höstman 08.04
Mål 5 – 4 Robin Klinga Ass: Christian Persson 11.12
Utvisning Pontus Höstman Låsning av klubba, 2 min 11.52
Mål 5 – 5 Pontus Höstman Ass: Oliver Papmehl-Dufay 16.58
Mål 6 – 5 Christian Persson Ass: Tobias Lilja 18.07