Sebastian Larsson inför mötet med Loket

På söndag kommer IBF Ludvika på besök till Kopparhallen. Då kommer också en bekant spelare för Avestapubliken tillbaka, Sebastian Larsson. Sebastian hade en kort sejour i Loket-tröjan säsongen 17/18. Vi kollar läget med den målfarlige forwarden inför matchen mot Loket på söndag.

Ludvika är femma i tabellen, placeringen ovanför Loket. Vad säger du om er säsong så här långt?
– Godkänt ändå. Vi har spelat upp oss om man jämför med förra säsongen så vi är på rätt väg. Vi har större bredd i truppen jämfört med förra säsongen som gör att vi kan hålla hög fart på både matcher och träning.

Ni besegrade Åmots IF på bortaplan med 9-8 den gångna helgen. Hur är formen på Ludvika efter julvilan?
– Jag tycker den är bra. Vi fortsätter där vi slutade vid juluppehållet och blir starkare som lag för varje vecka som går.

Tre mål senast från din klubba när ni besegrade Åmots IF, hur är din personliga form?
– Formen är bättre än jag trodde, innan matchen mot Åmot så har jag inte spelat sedan slutet av november pga skada så är förvånad ändå att jag hittat formen direkt, så nu kan det bara bli bättre.

Vad blir viktigt i Ludvikas spel för att vinna mot Loket i Kopparhallen på söndag?
– Ha tålamod i vårt försvar och göra de vi är bäst på och ta vara på våra lägen.

Vill du tippa matchen?
– Tippar 7-8 med sent avgörande.

När lagen möttes i premiären i höstas så kunde Loket vinna i Ludvika Sporthall med 8-9 efter förlängning. Ludvika ligger för närvarande på femteplats i tabellen en poäng före Loket på sjätte plats.