Robert Lilja: ”Alltid kul med mycket folk på läktaren”

Idag är det äntligen dags. Loket mot IBF Hedemora i stekhett derby! Vi kollar läget med spelande tränaren Robert Lilja inför matchen..

Förlust i senaste derbyt med 6-2. Vad minns du från den matchen?
– Ja precis. Jag minns ganska mycket ändå. Vi hittade väl aldrig riktigt in i den matchen, även om vi gjorde en helt okej första period. Hedemora ströp vår offensiv skickligt måste jag säga. Där lär vi försöka hitta lite nycklar.

Vilka taktiska detaljer blir viktiga idag?
– Vi har en gameplan över hur vi vill ta oss an den här matchen. En del baserat på Hedemora och en del baserat på vår egen prestation. Men den går jag ju givetvis inte in på något mer här. Hur rätt vi prickar med den vet vi först på söndagkväll. Till en början behöver vi ta revansch på oss själva litegrann sedan förra mötet känner jag. Vi behöver vara på plats och få ut det vi kan av oss själva. Vi börjar där så får vi se vart det tar oss liksom.

Vad tror du vi får se för typ av match?
– Svårt att säga om jag ska vara helt ärlig. Dels för att jag tyckte vi såg ett Hedemora med flera ansikten senast, där matchbilden skiftade lite, och även för att det är ett annat Hedemora med lite mer offensiv slagkraft vi ställs mot denna gång. Det jag vet är att vi vill ha med oss vår fart i allt vi gör, och kommer göra det vi kan för att driva på tempot i vissa moment. Min magkänsla säger att Hedemora kommer haka på, och att det kommer bli en svängig och fartfylld match där dueller och misstag kommer spela stor roll i vem som står som segrare.

Vi räknar med mycket publik i Kopparhallen. Dina känslor inför ett derby med välfyllda läktare?
– Det hoppas jag givetvis också att det blir. Alltid kul med mycket folk på läktaren, och vi kan behöva allt stöd vi kan få såklart. Det är en tuff uppgift som väntar oss, Hedemora är ett riktigt bra lag.

Varför ska man som publik komma till Kopparhallen idag?
– För att det är derby! Nerver kommer synas utanpå folks matchkläder och skina genom folks pokeransikten! För att känslor kommer svalla åt alla möjliga håll och kanter! För att det kommer krylla av duktiga och sevärda innebandyspelare på Kopparhallens golv ikväll! För att heja på Loket i sin jakt på revansch! För att det är upplagt för show ikväll 17:15, och är man inte på plats missar man den!

Loket ställer upp med följande lag: