Äntligen seger för Loket!

Loket är tillbaka på vinnarspåret efter att ha besegrat Smedjebackens IBK under lördagen med 10-9 i Bergahallen. Detta efter en urstark forcering i slutminuterna av Loket. Smedjebacken hade ledningen med 9-6 i slutakten men Loket vägrade ge sig, och med endast 7 sekunder kvar kunde Jonas Ahlin trycka in segermålet för Loket.

Loket kommer ut bra i första perioden och för spelet första halvan av perioden. Men sedan tappar man initiativet och slarvar på känsliga positioner på planen vilket leder till att Smedjebacken får flera enkla mål och energi av det. Lite onödigt kan Smedjebacken leda med 5-4 efter 20 minuters innebandy.

I den andra perioden är det Smedjebacken som är det bättre laget och Loket har svårt att få igång offensiven. Smedjebacken håller ihop laget bra i försvarsspelet. Hemmalaget kan också vinna den andra perioden med 3-1. Ledningen för Smedjebacken med 8-5 efter två perioder. Några glosor i omklädningsrummet och lite taktiskt förändring inför den tredje..

I den tredje perioden är det återigen Loket som har initiativet. Men det ser trots det länge ut som det skulle bli fjärde raka förlusten för Loket. Smedjebacken har 9-6 ända fram till att Linus Klinga sätter 9-7, 12.24 och ger Loket hopp inför slutfasen av perioden. Melker Blomberg sätter 9-8 i power play 18.08. Sedan tar Smedjebacken time-out. Loket plockar ut målvakten och 19.12 kan Robert Lilja kvittera till 9-9. När sedan hemmalaget drar på sig ytterligare en tvåa så kan Linus Klinga servera Jonas Ahlin öppet läge och 9-10 ledning för Loket med endast 7 sekunder kvar. Sedan hinner inget mer hända. Minst sagt dramatiska slutminuter.

Loket har haft mycket motgång och marginaler emot sig den senaste tiden. Då var det extra skönt att bollen ville studsa Lokets väg denna match. Söndag kommande helg väntar Kais Mora UIF på hemmaplan, det är säsongens sista match.

Smedjebackens IBK – IBF Lokomotiv Avesta 9-10 (5-4,3-1,1-5)