Delad pott i Loketborgen

Det blev en svängig och spännande match i söndagens möte mot Forsbacka IK. Gästerna Forsbacka hade hade full pott efter tre omgångar och det visade sig vara ett svårslaget lag. Trots att Loket hade ledningen i tredje perioden så lyckades Forsbacka kriga sig ikapp och sno åt sig en pinne. Matchen slutade 8-8.

Loket är inte riktigt med i början och man ligger under med 1-3 efter dryga 10 minuters spel. Men Loket vägrar vika ner sig utan höjer kvaliteten på spelet och kan både gå ikapp och förbi innan det är dags för periodvila. Robin Klinga kan göra 4-3 till Loket 19 minuter in i första perioden och det stod sig perioden ut.

sebban

Sebastian Lundwall gjorde debut i Loket-tröjan och visade upp stabilt backspel.

Den andra perioden är jämn. Fredrik Rosenblom ger Loket ledningen med 5-3 06.13 in i andra perioden. Sen händer väldigt mycket på en gång. 07.43 kvitterar gästerna till 5-5. 10 sekunder senare ger Hampus Karlsson Loket ledningen på nytt när han pangar in ett fint slagskott. 6-5 står sig perioden ut.

forsbacka2

I den tredje perioden har Loket greppet om matchen med ledning både 7-5 och 8-6 efter att Linus Alander och Robin Klinga målat. Men tyvärr lyckas man inte knyta ihop säcken och 16.52 kan Forsbacka kvittera till 8-8. Därefter gick bägge lagen för tre poäng men det stannade vid 8-8.

Loket är fortfarande obesegrade i Loketborgen och här tar man poäng av ett bra Forsbacka. Ett lag som säkerligen kommer kriga i toppen av tabellen. Tycker Loket visar att man har kvalitet för att kriga med de bästa lagen i den här serien och det blir spännande att se va laget kan mäkta med framöver. I nästa match väntar Älvdalen borta, vilket kan bli en knepig uppgift.

IBF Lokomotiv Avesta – Forsbacka IK 8-8 (4-3,2-2,2-3)

Poängplockare Loket: Robin Klinga 3+1, Mathias Sollander 2+0, Linus Alander 1+1, Linus Klinga 0+2, Fredrik Rosenblom 1+0, Hampus Karlsson 1+0, Sebastian Lundwall 0+1. Oscar Lantz 0+1, Mattias Änstgård 0+1.