Förlust för blekt Lokomotiv

Det blev förlust i söndagens match mot Borlänge IBK hemma i Loketborgen. Loket gör helt enkelt en riktigt plattmatch och förlorar med 7-8.

Första perioden öppnar man målmässigt på ett bra sätt och leder med 2-0 efter 7.21. Men spelmässigt hackar spelet och man får inte igång det där offensiva spelet man har vant sig vid. Borlänge kan komma tillbaka och kvittera till 2-2 innan det är dags för periodpaus.

3

I den andra ser spelet något bättre ut. Men ändå kommer 2-3 och sedan också 2-4 i boxplay. Linus Klinga kan sedan sätta 3-4 i slitet av andra perioden och skapa nerv inför tredje.

I den tredje rivstartar Loket och tar rejält tag i spelet efter att ha suttit och varit ganska missnöjda i periodpausen. Man gör tre mål på tre minuter och hastigt och lustigt har man ryckt åt sig en 6-4 ledning. Då kändes det som Loket skulle kunna gå ifrån ännu mer. Men återigen så låser det sig när man har en ledning i tredje och återigen så kommer motståndarna tillbaka. Borlänge vänder på matchen och gör fyra raka mål till 6-8. Loket reducerar till 7-8 med en minut kvar men lyckas aldrig komma närmare.

Totalt sett ett riktigt bottennapp från Lokets sida. Man möter ett lag som ligger väldigt tätt defensivt och bjuder inte på nånting. Loket får upp farten bitvis i matchen men inte under några längre perioder tyvärr. Nu gäller det att slicka såren och göra en bra träningsvecka. Nästa helg väntar Hofors hemma och då ska Loket vara tillbaka på vinnarspåret igen.

IBF Lokomotiv Avesta – Borlänge IBK 7-8 (2-2,1-2,4-4)

Poängplockare Loket: Linus Klinga 3+1, Mathias Sollander 2+1, Stefan Klinga 1+1, Robin Klinga 0+2, Melker Blomberg 1+0, Fredrik Spennare 0+1, Dennis Karlsson 0+1

Skott: 38-27 (13-10, 12-9, 13-8)