Förlust i derbyt

Det blev förlust i bortaderbyt emot IBF Hedemora under torsdagskvällen. Hemmalaget Hedemora var betydligt hetare och kunde vinna med 6-2. Första perioden var relativt jämn men Hedemora kunde gå till periodvila med 1-0. I den andra perioden får Loket spela en hel del boxplay vilket Hedemora kan ta tillvara på. Hedemora leder med 4-0 efter två perioder. Loket har inte kraft att göra match av det i tredje utan hemmalaget kan ohotat vinna med 6-2. Loket kom inte alls upp i nivå de sista två perioderna utan segern för Hedemora var både klar och rättvis.

Här berättar Robert Lilja om matchen..
– Det här blev ju ingen rolig upplevelse för oss. Snudd på ingen i vårt lag kommer upp i närheten av sin maxkapacitet, med några få undantag i exempelvis Mackan Jansson som vinner otroligt många viktiga närkamper/dueller och vår målvakt Robin Blomquist som gör precis allt han kan för att hålla oss kvar i matchen. Även Hedemoras keeper är värd beröm ska tilläggas, han gör en fantastisk insats. Vi känns genomgående ängsliga och stressade. Detta gör i sin tur att både kreativiteten och farten i vårt anfallsspel blir rejält lidande, och vi fattar konstiga och förhastade beslut i det mesta vi gör därute. Kombinerat med att vi även möter ett riktigt bra motstånd blir ju då tyvärr kontentan såklart att vi i slutändan inte har mycket att hämta i Vasahallen igår. För samtidigt som vi verkligen underpresterar så ska Hedemoras insats inte tas ifrån dom. Dom stänger ner vår annars så fartfyllda offensiv otroligt effektivt, och är överlag effektivare och mer kliniska än oss över hela banan. Dom vinner klart rättvist.
Matchen i sig är jämn i första perioden. Båda lagen har sina chanser, och matchbilden är väl ungefär så som vi har pratat om att vi vill ha den. Tyvärr fortsätter trenden från Ludvikamatchen även den här matchen för oss, vi har en hel del fina lägen vi inte sätter, och vi går mållösa från den perioden. Sedan får Hedemora både spela 5 mot 3 i 2 minuter och 5 mot 4 i 5 minuter i början av andra. Man tar vara på den chansen och gör ett litet ryck i målprotokollet. Och när jag försöker analysera vad det var som hände igår är det här nånstans jag kommer fram till att matchen glider oss ur händerna. Vi sätter oss själva i en uppförsbacke som hade vart tung mot det här motståndet även om vi hade haft en dag med ”bra stäm”. Vi har helt enkelt tyvärr inte verktygen med oss för att göra riktig match av det igen efter det igår. Givetvis tråkigt och frustrerande för oss att inte ge oss själva chansen riktigt i en sån ”stormatch” med våra mått mätt. I grund och botten känns det konstigt med en sån ”antiklimaxfeeling” trots att vi vad jag kan minnas bara släpper 2 eller 3 kassar i 5 mot 5. När vi förlorar brukar det inte vara på det här viset liksom, det känns faktiskt rentav lite förvirrande. Men nu har vi inte så mycket annat att välja på än att slicka såren, ladda om, och försöka hitta tillbaka. Och det rätt så omgående, på söndag kommer ett annat än så länge obesegrat lag på besök i kopparhallen. Till att börja med lär vi försöka se till att Lokomotiv Avesta faktiskt är på plats och stämplar in ordentligt där.

Målvakten Robin Blomquist och backen Marcus Jansson var matchens bästa Lokomotivspelare.

IBF Hedemora – IBF Lokomotiv Avesta 6-2 (1-0,3-0,2-2)

Skott: 38-24 (14-8,13-8,11-8)
Publik: 246

Period 1
Mål 1 – 0 Oskar Hansson Ass: Pierre Ahlbom 05.04
Utvisning Robin Klinga Hårt spel 2 min 10.47

Period 2
Utvisning Mathias Sollander Fördröjande av spelet, 2 min 00.00
Utvisning Dennis Lundwall Hårt spel 5 min 01.18
Mål 2 – 0 Pierre Ahlbom Ass: David Eriksson 01.59
Mål 3 – 0 Jonathan Harald Ass: David Eriksson 05.20
Utvisning Dennis Jans Hands, 2 min 08.54
Utvisning Dennis Jans Obstruktion, 2 min 13.13
Utvisning Marcus Jansson Slag, 2 min 15.48
Mål 4 – 0 Jonathan Harald Ass: Oskar Hansson 19.09
Utvisning Oskar Hansson Protest mot domslut, 2 min 19.39

Period 3
Mål 4 – 1 Linus Klinga Ass: Tobias Lilja 01.30
Utvisning Tobias Lilja Upprepade förseelser 2 min 03.54
Utvisning Jonathan Harald Upprepade förseelser 2 min 04.19
Mål 5 – 1 Erik Persson Ass: Jonathan Harald 12.01
Timeout Begärd av bortalag 12.01
Utvisning Dennis Lundwall Obstruktion, 2 min 13.27
Mål 5 – 2 Marcus Collén Ass: Tobias Lilja 14.46
Mål 6 – 2 Edwin Forslund Ass: Oskar Hansson 15.17